Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ιράν προς Χαμάς: ''Συνεχίστε τον αγώνα σας''!

Βόμβα στα θεμέλια μιας πιθανής συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, (ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες ), μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έβαλε ο διοικητής του Στρατού των Ισλαμικών Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν,  Esmail Qaani. 

Ο τελευταίος έστειλε επιστολή στον Mohammed Deif , τον ανώτατο διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Izzadin al-Qassam Brigades, με την οποία δεσμεύθηκε ότι η Τεχεράνη δεν θα εγκαταλείψει τους Παλαιστίνιους.

Ο τελευταίος γύρος μάχης με το Ισραήλ, είπε ο Esmail Qaani, «άνοιξε μια νέα εποχή στη σύγκρουση με τον σιωνιστικό εχθρό».

Ο Qaani ,επαίνεσε τη Χαμάς και τις τρομοκρατικές ομάδες ,που εδρεύουν στη Γάζα για τη συμμετοχή τους σε μια «μεγάλη μάχη που απέδειξε για άλλη μια φορά την αδυναμία του εχθρού». 

Πρόσθεσε: «Φιλώ τα χέρια  αυτών που μεταφέρουν τα όπλα της Τζιχάντ, (ιερός πόλεμος) για να υπερασπιστούν την Ιερουσαλήμ και τους ιερούς τόπους της.

Ποτέ δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι, έως ότου αυτή η οντότητα (Ισραήλ), απομακρυνθεί από την ευλογημένη γη της Παλαιστίνης και την απελευθέρωση κάθε κόκκου του εδάφους της. "

Ο Qaani δεσμεύθηκε, να εκπληρώσει την υπόσχεση του προκατόχου του, στρατηγού Qasem Soleimani, και να συνεχίσει την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς τις τρομοκρατικές ομάδες.

«Δεν θα αφήσουμε την Παλαιστίνη μόνη της, ανεξάρτητα από τις πιέσεις και την πολιορκία», έγραψε στην επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε από το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων SAFA.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Soleimani,  δολοφονήθηκε σε αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, στις 3 Ιανουαρίου 2020.

Ήταν υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Qaani τον περιέγραψε,  ως «ζωντανό μάρτυρα» και «γενναίο διοικητή από την έναρξη των συγκρούσεων. 

Ο  Soleimani, ήταν ο «πιο καταζητούμενος» τρομοκράτης του Ισραήλ τα τελευταία 26 χρόνια, για την άμεση συμμετοχή του σε τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας και απαγωγών.

Στην επιστολή, ο Qaani υπενθύμισε στη Χαμάς, τον αρχιτέκτονα της τρομοκρατίας την πρόσφατη δήλωση του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Ali Khamenei, ο οποίος είπε, ότι «η παρακμή του εχθρικού σιωνιστικού καθεστώτος έχει ξεκινήσει και δεν θα σταματήσει».

Ο Χαμενεί έκανε τη δήλωσή του σε μια ομιλία, που σηματοδοτεί την Ημέρα του Αλ-Κουντ, μια ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού, η οποία ξεκίνησε από το Ιράν το 1979 για να εκφράσει την υποστήριξή του στους Παλαιστινίους και να αντιταχθεί στον Σιωνισμό και το Ισραήλ.

«Ζούμε μαζί σας, τη μεγάλη μάχη του« Ξίφους της Ιερουσαλήμ »που διεξάγετε εκ μέρους των Μουσουλμάνων και υπερασπιζόμενοι την τιμή, την αξιοπρέπεια και τα ιερά τους,» έγραψε ο Qaani.

Η Χαμάς χαρακτήρισε την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ Saif al-Quds («Ξίφος της Ιερουσαλήμ»).

Σύμφωνα με τον Qaani, η μάχη του «Ξίφους της Ιερουσαλήμ», «έφερε την προσοχή των Μουσουλμάνων στην Ιερουσαλήμ και τους ιερούς τόπους».

Σε μια έμμεση αναφορά στην Παλαιστινιακή Αρχή και τις αραβικές χώρες, που υπέγραψαν ειρηνευτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, ο ιρανός στρατιωτικός διοικητής είπε ότι εκείνοι που «πούλησαν την Παλαιστίνη εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους και θα μετανιώσουν για την προδοσία τους».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Qaani είπε στον ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας ότι το Ιράν συνεχίζει να υποστηρίζει τη «μάχη ενάντια στον σιωνιστικό εχθρό».

Ο Haniyeh, από την πλευρά του, επαίνεσε την υποστήριξη του Ιράν στους Παλαιστινίους και είπε ότι «η μάχη στην Παλαιστίνη είναι ένας αγώνας που περιλαμβάνει ολόκληρη την ισλαμική Ομάδα (κοινότητα)», σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Σε μια σχετική εξέλιξη, ο διοικητής του Σώματος Στρατού των Ισλαμικών Επαναστατικών Φρουρών Στρατηγός Χοσεΐν Σαλάμι, δεσμεύτηκε την Τετάρτη την ακλόνητη υποστήριξη του Ιράν προς τους Παλαιστίνιους. 

Εξήρε επίσης, την «ισχυρή αντίσταση που έθεσαν οι Παλαιστίνιοι ενάντια στις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας:« Πάνω από τα δύο τρίτα των σιωνιστικών πόλεων, δέχτηκαν επίθεση από παλαιστινιακούς πυραύλους από τη Γάζα, χωρίς να τους αφήνει κανένα ασφαλές καταφύγιο.

Ο Χοσείν Σαλάμι ανέφερε επίσης, στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ότι «η ήττα του Ισραήλ είναι σημάδι της ήττας των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί, έχουν κολλήσει ανάμεσα σε δύο ήττες αν υποχωρήσουν, έχουν αποτύχει και αν παραμείνουν, έχουν επίσης αποτύχει. "

Με τέτοιες παρεμβάσεις, πολύ δύσκολα θα επέλθει μια κατάπαυση του πυρός και το λουτρό αίματος αμάχων και παιδιών, θα συνεχίσει να ρέει.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ