Κόσμος

ΔΝΤ: Εντυπωσιακή η επάνοδος της Αιγυπτιακής οικονομίας

«Εύσημα» στην αιγυπτιακή οικονομία έδωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κατά τη χθεσινή συνάντησή της στο Παρίσι με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τη Χρηματοδότηση των Αφρικανικών Οικονομιών, σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία.

Η Διευθύντρια του ΔΝΤ επισήμανε στον Αιγύπτιο ηγέτη ότι το Ταμείο προσβλέπει στη συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας του με την Αίγυπτο, την οποία χαρακτήρισε επιτυχημένη και πρότυπο και για άλλες χώρες.

Η Γκεοργκίεβα επαίνεσε την ανθεκτικότητα και την ικανότητα της αιγυπτιακής οικονομίας να ξεπεράσει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας και να γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο, επισημαίνοντας βελτίωση σε όλους τους δείκτες της οικονομίας της καθώς και την υλοποίηση μεγάλων εθνικών επενδυτικών σχεδίων και τη σταδιακή ανάκαμψη που καταγράφει ο τουριστικός τομέας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εξέφρασε και εκείνος την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της Αιγύπτου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία οδήγησε στην επιτυχή εφαρμογή του συνολικού προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης της χώρας.

Ο Αιγύπτιος ηγέτης επαίνεσε επίσης το μεγάλο ρόλο που διαδραμάτισε ο αιγυπτιακός λαός στην επιτυχία των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών χάρη στην ευαισθητοποίησή του για τη σημασία όλων των μέτρων που ελήφθησαν για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας και τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις βοήθησαν την αιγυπτιακή οικονομία να αντέξει τον αντίκτυπο της παγκόσμιας πανδημίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...