Κόσμος

Προκαλεί η Κίνα στο Λαντάχ: Συντονίζονται ΗΠΑ-Ινδία

Ένας γεωπολιτικός εμπειρογνώμονας είπε ότι η πρόσφατη επιθετικότητα της Κίνας στα Ιμαλάια έφερε την Ινδία πιο κοντά στις ΗΠΑ.

Ο συγγραφέας Brahma Chellaney, έγραψε στην Ασία Nikkei: "H επιθετικότητα της Κίνας στο Ladakh  έχει αποδειχθεί αυτοκαταστροφική, οδηγώντας την Ινδία πιο κοντά στην Ουάσινγκτον.Οι σχέσεις μεταξύ του Πεκίνου και του Νέου Δελχί βρίσκονται στο ναδίρ. "

Ο συγγραφέας ανέφερε τον αγώνα της Ινδίας ενάντια στην κινεζική δύναμη πέρυσι σε μια εποχή που το έθνος είχε επιβάλει αυστηρό lockdown για την καταπολέμηση του πρώτου κύματος COVID-19.

"Όταν η Ινδία, που αγωνίζεται επί του παρόντος σε ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα COVID, είχε πριν ένα χρόνο τα ίδια προβλήματα, η Κίνα εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και μπήκε κρυφά σε βασικές παραμεθόριες περιοχές στην περιοχή Ladakh.''

«Η Ινδία ανακάλυψε ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός είχε καταλάβει εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα των παραμεθόριων περιοχών. Η ανακάλυψη πυροδότησε τις πρώτες θανατηφόρες συγκρούσεις στην περιοχή από το 1975.''

Ο συγγραφέας προειδοποίησε ότι η Κίνα μπορεί να κάνει μια άλλη κίνηση προς το παρόν όταν η Ινδία είναι απασχολημένη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19 που πιστεύεται ότι εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο από την περιοχή Wuhan.

"Τώρα, με την Ινδία να μάχεται με μια ξαφνική έκρηξη του COVID, υπάρχουν φόβοι ότι η Κίνα θα κάνει περαιτέρω στρατιωτικές εκπλήξεις. Αυτή η σκέψη ώθησε πρόσφατα τον αρχηγό του στρατού της Ινδίας να επισκεφθεί τις πρώτες γραμμές στο Λαντάκ για να επανεξετάσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ