Κόσμος

Μοντγκόμερι: Κοκτέιλ εμβολιασμού κάθε χρόνο το φθινόπωρο

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι τάσσεται κατά της άρσης της σειράς προτεραιότητας των εμβολιασμών στα ιατρεία μέχρι να εξασφαλιστούν τις επόμενες εβδομάδες αρκετά εμβόλια για όλους.

Από σήμερα η σειρά προτεραιότητας των εμβολιασμών στα ιατρεία του Βερολίνου και της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχει αρθεί. Η Βαυαρία πιθανότατα θα ακολουθήσει και αυτή εντός αυτής της εβδομάδας, ενώ η Σαξονία θα ακολουθήσει την επόμενη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ακούγεται καταρχάς καλό ότι αίρεται η σειρά προτεραιότητας για όλους τους νεότερους και υγιείς ανθρώπους που θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά είναι πρόβλημα, διότι ο πυρήνας του προβλήματος είναι όπως και πριν η έλλειψη εμβολίων. Και διατηρώ ακόμα τις αμφιβολίες μου για το εάν τώρα ρυθμίζεται καλύτερα το θέμα των εμβολιασμών, με το να γίνονται από τους ιατρούς, οι οποίοι θα πρέπει όμως διαρκώς να αντιπαρατίθενται με τα σχετικά ερωτήματα και όλους όσοι στριμώχνονται για το εμβόλιο.

Σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες όταν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια η άρση της σειράς προτεραιότητας θα είναι ένας έξυπνος τρόπος», είπε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου σε συνέντευξή του στο δίκτυο RTL.

«Τη μετατόπιση της ευθύνης, όπως τη βιώνουμε αυτήν τη στιγμή, μπορεί κανείς να πρέπει να την υπομείνει, αλλά δεν είναι ωραία. Πρόκειται για την κλασική μετατόπιση της ευθύνης από τους πολιτικούς στα ιατρεία.

Ωστόσο, πιστεύω ότι οι οικογενειακοί γιατροί θα αντέξουν την πίεση μόλις υπάρξουν αρκετά εμβόλια. Καταφέρνουμε να εμβολιάζουμε μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων ανθρώπων κατά της γρίπης κάθε φθινόπωρο. Αυτό θα συνεχίσει να ισχύει επίσης για τους επερχόμενους εμβολιασμούς τα επόμενα χρόνια», διαβεβαίωσε.

Κοκτέιλ εμβολιασμού κάθε φθινόπωρο

«Πιθανολογώ ότι στο μέλλον θα πρέπει να κάνουμε ένα κοκτέιλ εμβολιασμού κάθε χρόνο το φθινόπωρο. Για την γρίπη και τον κορωνοϊό. Ίσως η συνειδητοποίηση αυτής της πανδημίας και της καταστροφής που συνέβη να αυξήσει την προθυμία για εμβολιασμό», ελπίζει ο Μοντγκόμερι.

«Προς το παρόν βλέπουμε μόνο λίγο το αποτέλεσμα του εμβολιασμού, ειδικά μεταξύ των ατόμων άνω των 80, μεταξύ των πολύ ηλικιωμένων. Αλλά πάνω απ ‘όλα, πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα, ότι το lockdown και το ομοσπονδιακό ‘φρένο’ έκτακτης ανάγκης λειτουργούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι υπέρ του αργού και προσεχτικού ανοίγματος της πόρτας ξανά. Νομίζω ότι η πολιτικοί κάτι έμαθαν και το κάνουν τώρα πιο προσεκτικά.

Επιπλέον, ας ελπίσουμε ότι θα ζεστάνει ο καιρός, υπάρχει και το γεγονός ότι θα αυξηθούν τα θετικά αποτελέσματα των εμβολιασμών. Νομίζω ότι μπορούμε τώρα να υποθέσουμε ότι από τα μέσα με τέλη του καλοκαιριού θα βγούμε από τη χειρότερη φάση. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να πάψουμε να επαγρυπνούμε, γιατί μπορεί να προκύψουν νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού στις οποίες το εμβόλιο να είναι αναποτελεσματικό. Και μετά τα πράγματα θα ξαναγίνουν δύσκολα», κατέληξε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ