ΗΠΑ

Κορονοϊός: Φάρμακο σχεδόν εξαφάνισε το ιικό φορτίο σε ποντίκια

Μια αντιιική θεραπεία που μείωσε το ιικό φορτίο του κορονοϊού σε μολυσμένα ποντίκια κατά 99,9% ανέπτυξαν επιστήμονες από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ABC news, η διεθνής ομάδα επιστημόνων από το Menzies Health Institute του Queensland και το ερευνητικό ινστιτούτο των ΗΠΑ City of Hope ξεκίνησαν τη συνεργασία τους τον περασμένο Απρίλιο.

Η θεραπεία επιτίθεται απευθείας στο γονιδίωμα του ιού, σταματώντας την εξάπλωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Προκαλεί την καταστροφή του γονιδιώματος και ο ιός δεν μπορεί να αναπτυχθεί πια – έτσι εκγχέουμε τα νανοσωματίδια και πηγαίνουν και βρίσκουν τον ιό και τον καταστρέφουν ακριβώς όπως ένας πυραύλος που αναζητά θερμότητα», δήλωσε ο καθηγητής McMillan για την αντιική θεραπεία.

Μάλιστα ο καθηγητής δήλωσε ότι η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να μειώνει το ιικό φορτίο τόσο στην Sars-Cov-2 όσο και σε κάθε νέα μετάλλαξη που μπορεί να προκύψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα νανοσωματίδια που χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τη θεραπεία μέσα στο σώμα παραμένουν σταθερά στους 4 βαθμούς Κελσίου για 12 μήνες και σε θερμοκρασία δωματίου για διάστημα άνω του μηνός, έτσι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες αποθήκευσης και διανομής» ανέφερε ο καθηγητής Kevin Morris.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...