Κόσμος

Γαλλία: 60% αστυνομικών και στρατιωτικών δηλώνουν ότι θα υποστηρίξουν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές

Την στιγμή που το γαλλικό πολιτικό σκηνικό συνταράσσεται από τις επιστολές των αποστράτων και εν ενεργεία στρατιωτικών μια έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας των Επιστημών Po (Cevipof) διαπίστωσε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 44% της αστυνομίας και του στρατού θα ψηφίσει υπέρ της Le Pen στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Σε έναν υποθετικό δεύτερο γύρο εναντίον του Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, αυτός ο αριθμός αυξάνεται στο 60%, αύξηση κατά 3% σε σχέση με το 57% που πέτυχε το 2017.

Μεταξύ των ενεργών αστυνομικών, η υποστήριξη για την ηγέτιδα του “Εθνικού Ράλλυ” ανέρχεται στο 74%.

Περίπου το 48% της αστυνομίας λέει ότι η Le Pen «κατανοεί τα προβλήματα ανθρώπων σαν κι εμάς» σε σύγκριση με μόλις 13% που λέει το ίδιο για τον Macron.

Ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Figaro την περασμένη εβδομάδα περιγράφει λεπτομερώς την έκταση των επιθέσεων κατά της αστυνομίας καθώς εκτελούν τα καθήκοντά τους, υποστηρίζοντας ότι μόνο πέρυσι τραυματίστηκαν 8.719 αστυνομικοί και χωροφύλακες και 11 αξιωματικοί σκοτώθηκαν.

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2021, η εφημερίδα αναφέρει ότι 727 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, και σημειώνει ότι ένας αστυνομικός δέχεται επίθεση κατά την εργασία κάθε ώρα στη Γαλλία, κατά μέσο όρο.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ