Κόσμος

Τουρκικό "δωράκι" στα Σκόπια! Τουρκικός αρματοφορέας παραδόθηκε στις ένοπλες δυνάμεις των Σκοπίων

Όχημα μεταφοράς αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ που αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική βιομηχανία παραδόθηκε στον στρατό των Σκοπίων σήμερα.
Σε τελετή στα Σκόπια, η υπουργός άμυνας των Σκοπίων Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια Μεχμέτ Χασάν έγινε η παράδοση του εν λόγω οχήματος στο Σεκιζκόκ.

Στην ομιλία του η υπουργός Σεκερίνσκα, τόνισε την μεγάλη βοήθεια και τη στρατιωτική υποστήριξη τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας. Επισημαίνοντας ότι αυτή η συνεργασία είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης συμμαχίας και φιλίας, ως μέλη μιας ισχυρής στρατιωτικής-πολιτικής συμμαχίας, η ίδια συνέχισε: "Αυτό είναι μια υποστήριξη που παρέχεται στον στρατό μας από την  Τουρκίας για πολλά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορείτε να δείτε ότι αυτή η υποστήριξη έγινε πραγματικά πιο έντονη τα τελευταία χρόνια και τώρα προσπαθούμε να την κάνουμε πιο ορατή. Τόσο οι πολίτες της χώρας όσο και οι Τούρκοι πρέπει να γνωρίζουν ότι εργαζόμαστε σοβαρά για τις εξαιρετικές μας σχέσεις στον τομέα της άμυνας».
Ο Τούρκος πρέσβης επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε ότι αυτή ενισχύθηκε με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, και υπογράμμισε θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Τα Σκόπια και η Αλβανία είναι δύο χώρες που έχουν τρομερά κομβική σημασία για την Άγκυρα. Μιλάμε ουσιαστικά για σχέδιο δημιουργίας ενός νοητού τόξου το οποίο δημιούργησε ο Ερντογάν από Αλβανία, Σκόπια και Βουλγαρία με στόχο να περικυκλώσει στρατηγικά την Ελλάδα από ξηράς, ενώ από θαλάσσης οι βάσεις στη Λιβύη, την Αλεξανδρέττα και τα μικρασιατικά παράλια συμπληρώνουν το σχέδιο αυτό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...