Κόσμος

Sputnik V: Την 1η Μαΐου οι πρώτες δόσεις στην Ινδία

Την 1η Μαΐου αναμένεται να φτάσουν στη δοκιμαζόμενη Ινδία οι πρώτες δόσεις του Sputnik V, σύμφωνα με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου, Κύριλ Ντμίτριεφ σε συνέντευξή του στο CNN τόνισε πως εκτός αυτού, η Ινδία θα είναι ένας από τους βασικούς παραγωγούς του Sputnik V.

Η Ινδία είναι το κράτος με τον μεγαλύτερο πληθυσμό των 60 χωρών στις έχει λάβει έγκριση το ρωσικό Sputnik V, ενώ είναι και ο μεγαλύτερος παραγωγικός κόμβος για το εμβόλιο.

Η Ινδία ξεκίνησε την εμβολιαστική της εκστρατεία στις 16 Ιανουαρίου, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο Covishield, μια έκδοση του εμβολίου AstraZeneca που παράγεται από την Ινδία και την εγχώρια Covaxin.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, η Ινδία ενέκρινε τη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, του πρώτου εγγεγραμμένου εμβολίου κατά του κορονοϊού στον κόσμο.


Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έκανε λόγο, την Κυριακή (25/04), για "καταιγίδα κορονοϊού" στη χώρα την ώρα που η μετάλλαξη της COVID-19 σαρώνει την περιοχή.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, o Ναρέντρα Μόντι δήλωσε σε ραδιοφωνικό διάγγελμα:
«Ενθαρρυνθήκαμε αφού καταπολεμήσαμε με επιτυχία το πρώτο κύμα μόλυνσης, αλλά αυτή η καταιγίδα συγκλόνισε το έθνος μας» ανέφερε ο Ινδός πρωθυπουργός.


Η Ινδία μόλις σε ένα 24ωρο κατέγραψε 319.435 νέα κρούσματα της COVID-19 μαζί με σχεδόν 2.800 νεκρούς, με την επιδημιολογική επιβάρυνση της χώρας να οφείλεται στην ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ