Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Έκκληση πολλών ΜΚΟ στον ΟΗΕ για συνδρομή στην μάχη εναντίον του λιμού

Περίπου 260 μη κυβερνητικές οργανώσεις ζήτησαν από τις δωρήτριες χώρες, με ανοικτή επιστολή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, να καταβάλουν τα 5,5 δισεκ. δολάρια που ζητούν οι υπηρεσίες του ΟΗΕ για να σώσουν 34 εκατομμύρια ανθρώπους από το λιμό, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Σας απευθύνουμε έκκληση να δώσετε τα 5,5 δισεκ. δολάρια των επιπλέον κεφαλαίων που ζητούνται για να δοθεί επείγουσα διατροφική βοήθεια» σ’ αυτούς τους δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, αναφέρεται στην επιστολή, οι υπογράφοντες την οποία είναι εθνικές και διεθνείς μκο.

Η κινητοποίηση στηρίζει την έκκληση που απηύθυναν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP, PAM) και ο Οργανισμός του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO), οι οποίοι ζήτησαν αυτά τα επιπλέον κεφάλαια για το 2021.

Σύμφωνα με τις μκο, για να συγκεντρωθεί το ποσό αυτό θα αρκούσε να καταβληθούν όσα ξοδεύονται σε όλο τον κόσμο για αμυντικές δαπάνες μέσα σε 26 ώρες.

Οι μκο υπογραμμίζουν πως προς το παρόν υπάρχουν υποσχέσεις για μόλις το 5% των 7,8 δισεκ. δολαρίων που έχουν ζητηθεί συνολικά για το 2021 από τον ΟΗΕ ώστε να διασφαλισθεί η διατροφική ασφάλεια.

Στο τέλος του 2020, ο ΟΗΕ υπολόγιζε ότι 270 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο υπέφεραν από πείνα ή δεν είχαν πλέον αρκετό φαγητό για να φάνε.

Συνολικά 174 εκατομμύρια άνθρωποι σε 58 χώρες διατρέχουν τον κίνδυνο να πεθάνουν εξαιτίας της κακής διατροφής ή της έλλειψης τροφής «και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, αν δεν γίνει τίποτε», καταγγέλλουν αυτές οι μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ