Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Η Μέρκελ εκτίμησε την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία ως «κάτι περισσότερο από ανησυχητική»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι σήμερα αναπτύσσεται μια κατάσταση «περισσότερο από ανησυχητική» στο Ντονμπάς και στην προσαρτημένη Κριμαία.

Αυτό δήλωσε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους συμμετέχοντες στην εαρινή σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).

«Αν κοιτάξουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, θα καταστεί προφανές σε μας ότι σήμερα, η ειρήνη και η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία δεν είναι κάτι που θεωρείται δεδομένο. Η κατάσταση στη Λευκορωσία, στην ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία, στην Υπερδνειστερία της Νότιας Οσετίας , την Αμπχαζία, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και, φυσικά, στη Συρία και στη Λιβύη είναι κάτι περισσότερο από ανησυχητική », είπε.

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, υπάρχουν τώρα "πολλές συγκρούσεις που περιπλέκουν τις σχέσεις" με τη Ρωσία. Ωστόσο, παρά τις υπάρχουσες διαφωνίες, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένας διάλογος με τη Μόσχα.

Επιπλέον, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε τη σημασία της διατήρησης της διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας μετά την έναρξη του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ