Κόσμος

Όπλα-”φαντάσματα”: Τι είναι και γιατί έχουν γίνει νέα μόδα

Οι άνθρωποι κατασκευάζουν τρισδιάστατα όπλα στο σπίτι για σχεδόν μια δεκαετία, αλλά τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία εκτύπωσης 3D, τα σχέδια όπλων και τα υλικά έχουν εξελιχθεί γρήγορα κάτι που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εκτυπώσει AR-15, AKM, ημιαυτόματα πιστόλια και άλλαι χωρίς σειριακό αριθμό, χωρίς εγγραφή, χωρίς έλεγχο ιστορικού.

Αυτά τα όπλα είναι επίσης γνωστά ως "όπλα φαντάσματα" λόγω της μη ανιχνεύσιμης φύσης τους. Οι εγκληματίες στρέφονται στα όπλα φάντασμα και δημιουργούν ακόμη και εγκαταστάσεις παραγωγής.

Το Reuters αναφέρει ότι η ισπανική αστυνομία εντόπισε ένα εργοστάσιο τρισδιάστατων όπλων που παρήγαγε παράνομα πυροβόλα όπλα στη χώρα.

Η ισπανική αστυνομία εισέβαλε στο εργαστήριο παράνομων όπλων στη Σάντα Κρουζ της Τενερίφης στις Καναρίους Νήσους της Ισπανίας και συνέλαβε δύο άτομα που κατείχαν όπλα και εκρηκτικά.

Η Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας είπε ότι η αστυνομία βρήκε εξοπλισμό εκτύπωσης 3D που θα μπορούσε να εκτυπώσει κι΄αλλα όπλα. Βρήκαν επίσης μηχανήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις αρχές να πιστεύουν ότι το ποσοστό των όπλων που παράγονται σε αυτό το εργοστάσιο θα μπορούσε να είναι συγκλονιστικό.

Η αστυνομία κατάσχεσε τα συστατικά για 19 όπλα και χημικές ουσίες που εκτυπώθηκαν σε τρισδιάστατη μορφή και που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών.

Το Reuters είπε, "υπήρχαν επίσης εγχειρίδια για την τρομοκρατία, το αντάρτικο πόλεων και τη λευκή λογοτεχνία.
 

3D printed weapons factory dismantled on Tenerife

Secret Spanish Police Investigation uncovered Spain's first-known 3D printed weapons factory on Tenerife in September 2020. The man arrested was also in possession of terrorism and military strategies manuals and supremacist iconography. Read More: https://thecanarynews.com/2021/04/secret-investigation-the-most-serious-threat-to-security-spains-first-3d-printed-weapons-workshop-dismantled-on-tenerife-one-man-arrested-with-explosives-and-white-supremacist-iconography/

Posted by TheCanary.TV on Sunday, April 18, 2021

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ