Κόσμος

Άντρας παντρεύτηκε τέσσερις φορές την ίδια γυναίκα και τη χώρισε

Το απίστευτο περιστατικό με τον άντρα να παντρεύεται τέσσερις φορές την ίδια γυναίκα και μέσα σε 37 μόλις μέρες να τη χωρίζει τρεις φορές έγινε στην Ταϊβάν, με τον γαμπρό να επιχειρεί έτσι να πάρει τις μέρες άδειας γάμου που προβλέπει η εργατική νομοθεσία της χώρας.

Ο άντρας του οποίου το όνομα δεν κοινοποιήθηκε εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος στην Ταϊπέι και παντρεύτηκε για πρώτη φορά τον Απρίλη του 2020.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά το ζευγάρι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Την επομένη παντρεύτηκαν και πάλι και κάθε φορά ο άντρας αιτούνταν τις μέρες άδειας γάμου που δικαιούνταν από τη δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την τοπική εργατική νομοθεσία, οι υπάλληλοι δικαιούνται 8 μέρες πληρωμένης άδειας όταν παντρεύονται, με τον συγκεκριμένο άντρα να απαιτεί συνολικά 32 ημέρες.

Η τράπεζα κατάλαβε την πονηριά του και του έδωσε μόνο το πρώτο οκταήμερο, με τον υπάλληλο να υποβάλλει καταγγελία εναντίον της εταιρείας, κάνοντας λόγο για παραβίαση των εργατικών του δικαιωμάτων.

 

Έπειτα από έρευνα που ακολούθησε, οι αρχές αποφάσισαν ότι ο εργοδότης του είχε παραβιάσει τον εργατικό νόμο και η τράπεζα τιμωρήθηκε με πρόστιμο πάνω από 700 δολάρια, τον Οκτώβρη του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εκδίκαση της ένσταση που κατέθεσε η τράπεζα, το δικαστήριο κατακύρωσε για άλλη μια φορά το πρόστιμο, σημειώνοντας ότι ενώ οι ενέργειες του υπαλλήλου δεν ήταν ηθικές αλλά ήταν νόμιμες, μιας και δεν είχε παραβιάσει κάποιον νόμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ