Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

"Casus belli" το Kανάλι της Κων/πολης: Ευθεία σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δηλώσεις στην ημερήσια διάταξη μετά την προσευχή της Παρασκευής. Δίνοντας τα ''καλά νέα'' για το "Κανάλι Κωνσταντινούπολης", ο Ερντογάν είπε, "Ελπίζω να κάνουμε την  θεμελίωση της πρώτης  γέφυρας που θα διασχίσει το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο."

Η δήλωση του Προέδρου Ερντογάν έχει ως εξής:

"Η δουλειά της αντιπολίτευσης δεν είναι να κάνει δουλειά σε αυτήν τη χώρα. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην κατασκευή των γεφυρών που θα περάσουν πάνω από το κανάλι . Έχει προγραμματιστεί η κατασκευή  6 γεφυρών σε πρώτο χρόνο, από τις 7 συνολικά  που θα κατασκευαστούν. Ελπίζω να κάνουμε την  θεμελίωση της πρώτης  γέφυρας που θα διασχίσει το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης, θα κάνουμε αυτό το βήμα και θα θέσουμε τα θεμέλια με την ταχεία υλοποίηση του έργου. Θα ξεκινήσουμε την κατασκευή της πρώτης γέφυρας. Αναφορικά δε με την κατασκευή των γεφυρών, αυτή θα ξεκινήσει  να κατασκευάζεται και από τις 2 πλευρές του καναλιού 

https://www.youtube.com/watch?v=77VXBnUYZqk

Από την άλλη  θα υπάρξει σοβαρή εκσκαφή. Οι εκσκαφές αυτές  θα ξεκινήσουν μετά τη διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής. Υπάρχουν άνθρωποι που θα εισέλθουν σε αυτήν την επιχείρηση από παγκόσμιο και εγχώριο κεφάλαιο, ακόμη και ως consorvium. Είναι επίσης δυνατό η επιχείρηση να γίνει από εταιρείες του εξωτερικού ή εξ ολοκλήρου από γηγενείς".

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος προς την υλοποίηση του έργου της διάνοιξης του "Καναλιού Κωνσταντινούπολης". Νωρίτερα είχε "ζυγίσει" την εσωτερική και Διεθνή κοινή γνώμη μέσω διαρροών για την πιθανότητα απόσυρσης από τη Σύμβαση του Μοντρέ με την γνωστή επιστολή των 104 απόστρατων  Τούρκων Ναυάρχων και τον θόρυβο που ακολούθησε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία η οποία θα πληγεί άμεσα από τυχόν αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση του Μοντρέ, αφού πλοία χωρών του ΝΑΤΟ μεγάλου εκτοπίσματος όπως αεροπλανοφόρα, θα μπορούν πλέον μέσω των στενών της Κων/πολης να εισέρχονται στη Μαύρη θάλασσα,  διεμήνυσε τις θέσεις της ότι δεν επιθυμεί και δεν βλέπει κάτι τέτοιο.

Οπωσδήποτε η κατασκευή του έργου του "Καναλιού της Κων/πολης" θα έχει οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά οφέλη για την Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ