Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Η Αίγυπτος διακόπτει κάθε επαφή με την Άγκυρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απόλυτη σύγκρουση Αιγύπτου-Τουρκίας. Το Πενταπόσταγμα προ καιρού, σας είχε παρουσιάσει βήμα-βήμα τις κινήσεις της Άγκυρας για αποκλιμάκωση των σχέσεων με την Αίγυπτο, όμως ο Σίσι έριξε και πάλι ''άκυρο'' σύμφωνα με το Al Arabiya.   

 

Τι είχαμε αναφέρει  

 

Τα δίνει όλα για να τα βρει με το Κάιρο ο Ερντογάν. Βλέποντας πως δεν πετυχαίνει η προσέγγιση με την Αίγυπτο, πήρε μία σημαντική απόφαση, η οποία ίσως επηρεάσει στο μέγιστο και τις σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου.  Με εντολή του Τούρκου προέδρου, τα δορυφορικά κανάλια της αιγυπτιακής ''Μουσουλμανικής Αδελφότητας'' στην Κωνσταντινούπολη, σταματάνε τις πολιτικές εκπομπές και τις επικρίσεις κατά του Αλ Σίσι.  

Τι ακολούθησε  

 

Ο Ερντογάν έδωσε νέα εντολή, όπου απαιτεί από την Μουσουλμανική Αδελφότητα εντός της χώρας του, να ''παγώσει'' κάθε πολιτική της δραστηριότητα και να διαλύσει κάθε κίνημα, ή κόμμα που είχε ιδρυθεί.  Ταυτόχρονα, η Άγκυρα ''παγώνει'' τη χορήγηση υπηκοότητας στον Alaa Samahi, ιδρυτή του κινήματος ''Hasm Brotherhood''. Ο Alaa Samahi, ασκεί καθημερινά δριμύτατη κριτική στον Σίσι από τα social media και από τα ΜΜΕ στα οποία εμφανίζεται!   


Η σημερινή εξέλιξη 


 
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Αραβικού ΜΜΕ, το Κάιρο ανέστειλε τις συνομιλίες για ομαλοποίηση των σχέσεων με την Άγκυρα. Η διαφωνία μεταξύ Καΐρου και Άγκυρας, βασίζεται στην μη ταχεία εφαρμογή μέτρων κατά της  ''Μουσουλμανικής Αδελφότητας''.  

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι το Κάιρο ανέστειλε τις επαφές με την Άγκυρα, έως ότου να εφαρμοστούν γρήγορα οι αιγυπτιακές απαιτήσεις, σημειώνοντας ότι η επιβράδυνση της Τουρκίας στην απόσυρση μισθοφόρων από τη Λιβύη προκάλεσε την επίσης αναστολή των συναντήσεων με την Αίγυπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγές του Al-Arabiya ανέφεραν, ότι η Άγκυρα ζήτησε περισσότερο χρόνο για να αποσύρει τους στρατιώτες της από τη Λιβύη, ενώ η Αίγυπτος ζήτησε από την Τουρκία την άμεση και άνευ όρων αποχώρηση από τη Λιβύη. Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η Άγκυρα ανέστειλε ορισμένες από τις δραστηριότητες της Αδελφότητας, αλλά το Κάιρο απαίτησε μόνιμα μέτρα, καθώς ζήτησε την παράδοση των Yahya Musa και Alaa al-Samahi, αλλά η Τουρκία ζήτησε χρόνο!
 
Σύμφωνα με πηγές του Al-Arabiya, η Τουρκία δεσμεύθηκε να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα κατά των καναλιών της Αδελφότητας πριν από το τέλος του Ραμαζανιού, αλλά η Αίγυπτος ενημέρωσε την Τουρκία για την ανάγκη επιτάχυνσης των μέτρων. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ