Κόσμος

Εστιάτορας σερβίρει σε πελάτες που φέρνουν τα δικά τους τραπέζια

Ο Hans Blanckaert, ιδιοκτήτης του Kingsclub στη Μπριζ, έχει επινοήσει έναν τρόπο για να παρακάμψει την απαγόρευση τροφοδοσίας και έτσι να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα της πανδημίας. Πουλάει πιάτα σε πακέτο και καλεί τους πελάτες του να φέρουν δικές τους καρέκλες ή και τραπέζια και να κάτσουν έξω από την επιχείρηση. «Επειδή η κυβέρνηση επιτρέπει το πικνίκ» , λέει .

Αρχικά, ο ανυπάκουος Βέλγος είχε ανακοινώσει ότι, παρά τα μέτρα, θα ανοίξει ξανά την Παρασκευή, 2 Απριλίου. Στο τέλος αποφάσισε να μην διακινδυνεύσει το πρόστιμο. «Φαίνεται ότι είμαι το μόνο αφεντικό τροφοδοσίας στη Μπριζ που τολμά να μιλήσει και να υπερασπιστεί τη βιομηχανία τροφοδοσίας. Φυσικά όμως δεν είμαι τόσο ανόητος να διακινδυνεύω 4.000 ευρώ πρόστιμο» , λέει.

Έτσι, λοιπόν, στο Kingsclub την Παρασκευή το απόγευμα πούλησε πιάτα με φαγητό όπως φραγκόκοτες, στιφάδο ψαριού ή πίτσα και κάλεσε τους πελάτες του να φέρουν τη δική τους θέση για να κάτσουν. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες μπορούσαν ακόμα να τρώνε το φαγητό τους διπλα στον χώρο της επιχείρησης. "Υπάρχει άφθονος χώρος στο δρόμο για πτυσσόμενες καρέκλες, επειδή η κυβέρνηση επιτρέπει το πικνίκ." λέει ειρωνικά και κατόπιν σε αυστηρότερο ύφος σημειώνει: «Είναι γελοίο ότι δεν επιτρέπεται να τοποθετήσουμε στη βεράντα μας έξω, ενώ όλα είναι δυνατά σε πάρκα και σε πλατείες της αγοράς. Στην Μπριζ έβαλαν ακόμη και τους πάγκους για πικνίκ, αλλά δεν μας επιτρέπεται να ανοίγουμε τους εξωτερικούς χώρους μας. Αρκετά πια. Πρέπει πραγματικά να βγούμε στο δρόμο. Όχι μόνο η βιομηχανία τροφοδοσίας, αλλά και όλα τα άλλα επαγγέλματα που είναι υποχρεωτικά κλειστά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ