Κόσμος

Καταδίκη – σοκ για Ολυμπιονίκη: Προσπάθησε να εισάγει 650 κιλά κοκαΐνη

Ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης του κανόε – καγιάκ, Νέιθαν Μπάγκαλι, καταδικάστηκε για προσπάθεια εισαγωγής κοκαΐνης αξίας 129 εκατ.ευρώ.

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον Αυστραλό Ολυμπιονίκη Νέιθαν Μπάγκαλι και τον μικρότερο αδερφό του Ντρου για την αποτυχημένη απόπειρα τους να εισάγουν στη χώρα δια της θαλάσσης ένα φορτίο κοκαΐνης 650 κιλών και αξίας 200 εκατ.δολαρίων Αυστραλίας (129 εκατ.ευρώ).

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρισμπέιν ανακοίνωσε την ετυμηγορία για τον 45χρονο αργυρό Ολυμπιονίκη του κανόε – καγιάκ στην Αθήνα το 2004 και τον αδερφό του, παρότι αμφότεροι είχαν δηλώσει αθώοι, σε μια δίκη που διήρκεσε δυο εβδομάδες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 31 Ιουλίου 2018, όταν ο Ντρου Μπάγκαλι και ο οδηγός της βάρκας Άντονι Ντρέιπερ συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές της Αυστραλίας έπειτα από μια δραματική καταδίωξη στη θάλασσα με τη συνδρομή της αεροπορίας και της αστυνομίας.

Ο Μπάγκαλι και ο Ντρέιπερ προσπαθούσαν να περάσουν 650 κιλά κοκαΐνης από ένα ξένο πλοίο σε μια απόσταση 223 ναυτικών μιλίων από τις ακτές βόρεια της Νέας Νότιας Ουαλίας, όταν έγιναν αντιληπτοί από αέρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ