Κόσμος

MiG-31: Γιατί οι Ρώσοι αναπτύσσουν το πανίσχυρο μαχητικό στην….Αλάσκα

Χθες, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό «αποκάλυψε» τελικά σε τι αποσκοπούσε αυτή η στρατηγική κίνηση, καθώς έγινε γνωστό ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-31 πραγματοποίησαν επιχειρησιακή εκπαίδευση στο Βόρειο Πόλο, τα οποία εξοπλίζονται με τους περίφημους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ρωσίας, Νικολάι Γιεβένοφ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πούτιν ότι ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG-31 πέταξαν, για πρώτη φορά στην ιστορία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικό, πάνω από τον Βόρειο Πόλο ενώ ακόμα πραγματοποιήθηκε και εναέριος ανεφοδιασμός τους.

Η πτήση των μαχητικών έγινε στο πλαίσιο άσκησης των ρωσικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, όπου μεταξύ άλλων τρία πυρηνικά υποβρύχια «έγραψαν ιστορία» με τον δικό τους τρόπο, ενώ όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Στόλου Ειρηνικού, τα μαχητικά αεροσκάφη ανέλαβαν στη συνέχεια εντάχθηκαν σε υπηρεσία στην Αρκτική.

Το MiG-31 Foxhound είναι ένας υπερηχητικό διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε και αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 και αποτελεί το πρώτο μαχητικό τέταρτης γενιάς της σοβιετικής αεροπορίας.

Η πιο πρόσφατη και τεχνολογικά εξελιγμένη έκδοση του μαχητικού είναι το MiG-31BM με μήκος 21,62 μέτρα και έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 46,2 τόνους, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 3.000 χιλιομέτρων ενώ φέρει  τέσσερις πυραύλους τύπου R-33 μαζί με δύο δεξαμενές καυσίμου, που του δίνουν την ικανότητα να έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 3.000 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ