Κόσμος

Μάας:Στέλνει λάθος μηνύματα η Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στην Τουρκία αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας κατά την άφιξη του για τη συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Τουρκία στέλνει τα λάθος μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν αποσύρεται από ένα σύμφωνο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπιστεί η βία εναντίον των γυναικών, και όταν κλείνει το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), προειδοποίησε.

«Αυτό που βλέπουμε τις λίγες τελευταίες ημέρες, η απαγόρευση του HDP και ιδιαίτερα η αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, είναι απολύτως τα λάθος μηνύματα», δήλωσε ο Μάας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ, στη σύγκρουση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης, υποστήριξε ο Μάας.

«Σχετικά με την Τουρκία, υπάρχουν φως και σκιά» δήλωσε ο Μάας. «Θα πρέπει να συζητήσουμε αυτά τα μικτά μηνύματα που έρχονται σήμερα από την Τουρκία και θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε σε έναν συνεχιζόμενο διάλογο – και θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον διάλογο για να εγκύψουμε σε ζητήματα, στα οποία πιστεύουμε πως η Τουρκία στέλνει τα λάθος μηνύματα» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

trump-parthenes-nhsoi
ΗΠΑ 0

«Μην κάνετε το ίδιο λάθος με εμάς!» Κάτοικοι των Παρθένων Νήσων προειδοποιούν τους Γροιλανδούς για το τι πραγματικά σημαίνει «αμερικανική κατοχή»

«Ελπίζω να μην το βιώσει κανένας άλλος λαός στον κόσμο» προειδοποιεί μία γηγενής κάτοικος των Παρθένων Νήσων, οι οποίες...