Κόσμος

Το μεταχειρισμένο Volvo που πουλήθηκε $20 εκατ.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι με διαφορά το ακριβότερο Volvo V70 (1996-2000) στην ιστορία, καθώς ο ιδιοκτήτης το διαθέτει προς πώληση στην εξωφρενική τιμή των $20.000.000 (€16.815.900). Γιατί όμως ένα συμβατικό σουηδικό στέισον βάγκον να κοστίζει τόσα χρήματα; Η απάντηση κρύβεται στις πινακίδες του μοντέλου που φέρουν την επιγραφή "New York".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ εξέδωσε τις πρώτες πινακίδες κυκλοφορίας το 1901, όμως από το 1977 έγιναν διαθέσιμες οι προσωποποιημένες πινακίδες. Εκείνη την περίοδο ένας κάτοικος της Νέας Υόρκης πήρε την ιδέα από τον γιο του να παραγγείλει την εικονιζόμενη πινακίδα "New York". «Στα τέλη της δεκαετίας του '70, όταν πρότεινα στον πατέρα μου να παραγγείλει την πινακίδα, ήξερα πως ήταν ιδιαίτερη...Απλά ποτέ δεν είχα αντιληφθεί πόσο ιδιαίτερη».

Η ξεχωριστή πινακίδα παρέμεινε στην κατοχή της οικογένειας και τοποθετήθηκε σε διάφορα αυτοκίνητα. Παρόλο που παρόμοιες διακοσμητικές πινακίδες κυκλοφορούν ως σουβενίρ σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτή είναι η μοναδική νόμιμη για χρήση στο δρόμο.

Μετά από 43 χρόνια, ο γιος και σημερινός ιδιοκτήτης αποφάσισε να πουλήσει την πινακίδα μαζί με το αυτοκίνητο που την φορά. Φυσικά ο νέος ιδιοκτήτης θα μπορεί να τη μεταφέρει σε οποιοδήποτε όχημα θελήσει, ενώ ο πωλητής αναλαμβάνει τα τέλη μεταβίβασης. Μένει να δούμε αν θα βρεθεί κάποιος πρόθυμος να πληρώσει 20 εκατομμύρια για να την αποκτήσει. Αν πάντως είμασταν στη θέση του αγοραστή, θα ζητούσαμε να γίνει ένας βιολογικός καθαρισμός στο Volvo πριν από την παραλαβή του!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ