Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Σε ένα μήνα αποκαλύπτεται το μαχητικό – «ανταγωνιστής» των F-35 και F-22 (εικόνες)

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την πρώτη παρουσίαση του νέου μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων της Νότιας Κορέας με την κωδική ονομασία KF-X που οφείλεται στο «Korean Fighter eXperimental» το οποίο αναμένεται να «κοντράρει» τα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-22 και F-35.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωση η κατασκευάστρια εταιρεία Korea Aerospace Industries (KAI) τον Απρίλιο, δηλαδή τον επόμενο μήνα, αναμένεται να παρουσιασθεί για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο μοντέλο του νέου μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο κρύβει «άσσους στο μανίκι του».

Ο Jung Kwang-sun, επικεφαλής του προγράμματος KF-X, δήλωσε ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση θα είναι μια στιγμή «ορόσημο» τόσο για την χώρα όσο και για την εγχώρια αεροδιαστημική βιομηχανία, ενώ επίσης αποκάλυψε ότι έξι πρωτότυπα του νέου μαχητικού αεροσκάφους βρίσκονται στο τελικό στάδιο της συναρμολόγησης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πρώτες δοκιμές ενώ η παρθενική του πτήση θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το 2022.

Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες που έχουν στη Νότια Κορέα για το νέο αυτό μαχητικό αεροσκάφος, αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσε ότι το KF-X ΄θα ανταγωνιστεί τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-22 και F-35 ως προς την τεχνολογία και την την τιμή (σημείωση: το F-22 δεν εξάγεται στην διεθνή αγορά).


Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το KF-X έχει σχεδιαστεί ως μαχητικό αεροσκάφος 4++ γενιάς, ωστόσο μπορεί να υποστεί αναβαθμίσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και μετατροπή σε ένα μαχητικό πέμπτης γενιάς με βελτιωμένες τεχνολογίες «stealth».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ