Κόσμος

Η Αλβανία ανακήρυξε «persona non grata» Ρώσο διπλωμάτη

Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε προθεσμία 72 ωρών σε Ρώσο διπλωμάτη για να αποχωρήσει από τη χώρα, επειδή «παραβίασε τα μέτρα για τον κορονοϊό».

Η Αλβανία ανακήρυξε «persona non grata» («ανεπιθύμητο πρόσωπο») Ρώσο διπλωμάτη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως έγινε γνωστό, το ΥΠΕΞ της Αλβανίας έδωσε προθεσμία 72 ωρών στον Ρώσο διπλωμάτη Αλεξέι Κριβόσεφ για να αναχωρήσει από τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αλβανικό ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τον Ρώσο πρεσβευτή στα Τίρανα, Μιχαήλ Αφανάσιεφ, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των μέτρων κατά της COVID-19 από τον συγκεκριμένο διπλωμάτη της ρωσικής πρεσβείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις, ο διπλωμάτης συνέχισε να παραβιάζει τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Με λύπη, η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να ανακηρύξει τον διπλωμάτη Αλεξέι Κριβόσεφ persona non grata με την υποχρέωση να εγκαταλείψει τη χώρα σε 72 ώρες από την επίσημη ειδοποίηση» αναφέρει η ανακοίνωση.  

Παράλληλα, τα Τίρανα εκφράζουν την ελπίδα ότι η απόφαση αυτή θα εκληφθεί από τη Μόσχα ως αναγκαίο μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και διαβεβαιώνουν τη ρωσική πλευρά για τα φιλικά αισθήματα και την προθυμία για συνεχή βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Το αλβανικό ΥΠΕΞ πάντως δεν διευκρινίζει ποια ακριβώς μέτρα κατά της COVID-19 παραβίασε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ