Μάικ Πομπέο
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Πομπέο: Η Ρωσία βρίσκεται σαφώς πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ

Μεταξύ των εχθρών των ΗΠΑ συμπεριέλαβε τη Ρωσία ο Μάικ Πομπέο, όπως δήλωσε την Παρασκευή (18/12, τοπική ώρα), ισχυριζόμενος ότι η Μόσχα βρίσκεται σαφώς πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχθηκαν αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, παρότι το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε, την Παρασκευή (18/12, τοπική ώρα), ότι η Ρωσία είναι στη λίστα των εχθρών της Αμερικής και πρόσθεσε πως η Μόσχα βρίσκεται σαφώς πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις των τελευταίων ημερών στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Πομπέο σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στην εκπομπή του Μαρκ Λεβίν, είπε:

«Με ρωτούν συνεχώς ποιος είναι ο εχθρός μας και η απάντηση είναι αυτή: Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να υπονομεύσουν τον τρόπο ζωής μας, τη δημοκρατία μας, τις βασικές δημοκρατικές αρχές. Η Ρωσία είναι σίγουρα στη λίστα».

Συνήθως, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν τη Ρωσία ως «αντίπαλη» και όχι ως «εχθρό», με τον Πομπέο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, να αναφέρεται στη Μόσχα ως «πραγματική πρόκληση» για την Ουάσινγκτον.

Έπειτα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε δημοσιεύματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας του, σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία φέρεται να εμπλέκεται στις πρόσφατες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Ακόμα, ο Πομπέο δήλωσε ότι η ρωσική ηγεσία είναι «πραγματικός κίνδυνος για όσους αγαπούν την ελευθερία» και πρόσθεσε ότι, χωρίς να θέλει να υποτιμήσει τον κίνδυνο από τη Μόσχα, θεωρεί την Κίνα ως πιο σημαντική «υπαρξιακή» απειλή για τις ΗΠΑ.

Πάντως, το Reuters σε σχετικό δημοσίευμά του ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι μια ομάδα χάκερ, υποστηριζόμενη από ξένη κυβέρνηση, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και της Εθνικής Διοίκησης Τηλεπικοινωνιών και Πληροφοριών και να κλέψει τα δεδομένα τους.

Επίσης, αναφέρεται ότι και το σύστημα του Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει παραβιαστεί.

Η κλίμακα των κυβερνοεπιθέσεων ήταν τόσο σοβαρή που πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια πηγή.

Από την πλευρά της, η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ χαρακτήρισε ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης εναντίον της Μόσχας

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις αναφορές περί επίθεσης χάκερ στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν είχε καμία σχέση με αυτό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...