Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

''Παραλύει'' η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας: Ακυρώνεται ο εκσυγχρονισμός των F-16

Μετά την επιβολή κυρώσεων σε Τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες, η Άγκυρα πλέον μπαίνει σε βαθύτατη περιδίνηση, με τα σημαντικότερα όπλα της να μένουν ''γυμνά''. 

Έτσι λοιπόν συμπαρασύρεται και το φιλόδοξο τουρκικό σχέδιο αναβάθμισης των μαχητικών F-16 με ραντάρ τύπου «AESA» το οποίο μελετά και αναπτύσσει η τουρκική εταιρία Aseslan. 
   
Χωρίς την Αμερικανική βοήθεια και τεχνογνωσία δεν πρόκειται αυτό το πρόγραμμα να κάνει ούτε ένα βήμα! Επιπλέον, ακυρώνεται και η σύμβαση ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την παραγωγή τουλάχιστον 109 ελικοπτέρων T-70i για τoν τουρκικό στρατό. 

Ήδη Τουρκικά ΜΜΕ και λογαριασμοί στο twitter που ελέγχονται από την ΜΙΤ, παραδέχονται πως οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες. Ιδού λοιπόν η τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα, η οποία πρέπει άμεσα να εντάξει και άλλα μαχητικά, φρεγάτες, τανκ και ελικόπτερα! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «κόψιμο των ποδιών» δεν σταματά όμως μόνο στο αντίγραφο του ραντάρ «AESA». Μια σειρά κι άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν να κάνουν με αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς, με χερσαία οπλικά συστήματα κ.ο.κ., με τις κυρώσεις αυτές ουσιαστικά παγώνουν την αμυντική τουρκική βιομηχανία. 

Όμως δύο άλλα κρίσιμα προγράμματα αντιμετωπίζουν σήμερα πολύ σημαντικές καθυστερήσεις.

Η παραγωγή του επιθετικού ελικοπτέρου ATAK Τ-129, ενός συμβόλου της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού οι εταιρείες Rolls-Royce και Honeywell, αναστέλλουν την παράδοση των στροβίλων τύπου T800-4A που εξοπλίζουν το ελικόπτερο.

Αυτό σημαίνει καθυστέρηση ή ακόμα και ακύρωση παραγγελιών σε πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν που έχει παραγγείλει 30 ελικόπτερα Τ-129 αξίας 1, 5 δισ δολαρίων.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς TF-X, που θα κατασκευάζονταν από την Τουρκία με τη βοήθεια της British Aerospace και της Rolls-Royce στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα υποστεί και αυτό κυρώσεις! 

Για αυτό οι Τούρκοι αναφέρουν ότι είναι σε συννόηση με Μόσχα και Πεκίνο για την κατασκευή του εν λόγω αεροσκάφους. 

Οι επόμενοι μήνες, αναμένονται με ενδιαφέρον!

https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1338630932941713409https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1338634863163879427
https://twitter.com/TAHSAVUNMA/status/1338761576170598400

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ