Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ανησυχία προκαλούν οι συνεχείς επιτυχίες των τουρκικών Bayraktar TB2

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας, το Bayraktar TB2, είναι υπεύθυνο για την καταστροφή εκατοντάδων τεθωρακισμένων οχημάτων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας στη Συρία, τη Λιβύη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας την Παρασκευή.

Το Bayraktar TB2 έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει «πραγματικές προκλήσεις για τον εχθρό», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις του Γουάλας σε διαδικτυακό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από βρετανικό think tank, το Royal United Services Institute for Defense and Security Studies (RUSI).

Το Bayraktar TB2 της Τουρκίας, ένα μακράς εμβέλειας τακτικό μη επανδρωμένο drone έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας προς τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης. Η χώρα έχει επίσης χρησιμοποιήσει τα θανατηφόρα αεροσκάφη στις επιχειρήσεις της εναντίον κουρδικών δυνάμεων στη γειτονική Συρία και το Ιράκ, καθώς επίσης και στο Αρτσάχ εναντίον των Αρμενίων.

«Το TB2 και τα πυρομαχικά του συνδυάζουν τεχνικές ικανότητες με προσιτή τιμή ενώ παρουσιάζουν πραγματικές προκλήσεις για τον εχθρό», δήλωσε ο επικεφαλής άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

"Τα τουρκικό drones μπορεί να αποτελέσουν έναν πραγματικό εφιάλτη για κάθε εχθρό", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ