Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ινδία: Τροποποιεί μαχητικά αεροσκάφη για να μεταφέρουν σμήνη από drones

Το μαχητικό αεροσκάφος Jaguar της Ινδίας θα τροποποιηθεί προκειμένου να μεταφέρει 24 drones, τα οποία θα πλήξουν στόχους, ανέφεραν οι The Economic Times, επικαλούμενοι πηγές άμυνας. Στο πλαίσιο αυτό, το αεροσκάφος θα τροποποιηθεί για να μεταφέρει τέσσερις εξωτερικούς φορείς, με κάθε ένα να μπορεί να μεταφέρει έξι drones.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ινδία σχεδιάζει να αναπτύξει ένα σύστημα σμηνών drones που φέρεται και εξαπολύεται από αεροσκάφος, με αποστολή  να δημιουργήσει "κορεσμό" της κινεζικής αντιαεροπορικής άμυνας, δίνοντας στα μαχητικά της αεροσκάφη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του εχθρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ινδοί αισθάνονται την αναγκαιότητα ενός τέτοιου συστήματος, καθώς χιλιάδες Ινδοί στρατιώτες είναι επί του παρόντος σε συνοριακή αντιπαράθεση με την Κίνα στη βόρεια περιοχή Ladakh των Ιμαλαΐων.

Παρόλο που η πιθανότητα πλήρους σύγκρουσης έχει μειωθεί σημαντικά από τον Ιούνιο, όταν σκοτώθηκαν 20 Ινδοί και ένας απροσδιόριστος αριθμός Κινέζων στρατιωτών, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ανάφλεξης

Το τελευταίο σχέδιο της Ινδίας προβλέπει τη χρήση ενός σμήνους μαχητικών αεροσκαφών για να κατακλύσουν τις κινεζικές μονάδες αεροπορικής άμυνας σε περίπτωση που ξεσπάσει μάχη.

Το μαχητικό αεροσκάφος Jaguar της Ινδίας θα τροποποιηθεί προκειμένου να μεταφέρει 24 drones, τα οποία θα πλήξουν στόχους, ανέφεραν οι The Economic Times, επικαλούμενοι πηγές άμυνας.

Στο πλαίσιο αυτό, το αεροσκάφος θα τροποποιηθεί για να μεταφέρει τέσσερις εξωτερικούς φορείς, με κάθε ένα να μπορεί να μεταφέρει έξι drones

Ο πιλότος του ινδικού μαχητικού αεροσκάφους θα είναι σε θέση να απελευθερώσει τα drones προς τον στόχο ενώ παραμένει εκτός εμβέλειας, των αντίπαλων αντιαεροπορικών συστημάτων.

Αυτό παρέχει στο ινδικό μαχητικό ασφάλεια, αλλά και τη δυνατότητα να επιτεθεί κατά ζωτικών στόχων του εχθρού στη συνέχεια τα οποία δεν θα προστατεύονται από εχθρικά αντιαεροπορικά συστήματα, αφού τα drones νωρίτερα θα τα έχουν καταστρέψει.

Η διαδικασία ανάπτυξης του έργου αναμένεται να διαρκέσει τέσσερα χρόνια.

Η κρατική εταιρεία κατασκευής αεροδιαστημικής και άμυνας Hindustan Aeronautics Ltd. συνεργάζεται με δύο νεοσύστατες εταιρείες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου  έργου, σύμφωνα με τους The Economic Times.

Επιπλέον, η Ινδία αναπτύσσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη Long Endurance για σκοπούς επιτήρησης και αναγνώρισης.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η Ινδία προχωράει με γοργά βήματα, προετοιμαζόμενη για τον "πόλεμο των drones".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η χώρα μας θα πρέπει να προσπαθήσει να κινηθεί ανάλογα, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος από την Τουρκία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι Ινδία και Πακιστάν είναι εχθρικές χώρες. Παράλληλα, Πακιστάν και Τουρκία είναι κάτι παραπάνω από σύμμαχες χώρες.

Συνεπώς από ενδεχόμενη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με την Ινδία κρίνεται ως επωφελής.

Τέλος να μην λησμονούμε ότι η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις είναι ινδικής καταγωγής, ενώ οι ΗΠΑ έχουν εντάξει την Ινδία στη συμμαxία των Quads, αντιστρατευόμενη τα κινεζικά συμφέροντα και εξάπλωση στη ΝΑ Ασία

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ