σερβια τουρκια
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Νέα δεδομένα για Σερβία-Τουρκία: Προς βελτίωση οι σχέσεις τους

Σερβία και Τουρκία σχεδιάζουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους σε αμυντικό, βιομηχανικό και διπλωματικό επίπεδο όπως υποστήριξαν αξιωματούχοι και των δύο πλευρών στις 25 Νοεμβρίου.

Στη συνάντηση στο Βελιγράδι ανάμεσα στον Σέρβο Υπουργό Άμυνας Νεμπόσια Στεφάνοβιτς και τον Τούρκο πρέσβη Τανζού Μπιλγίτς, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για περισσότερη συνεργασία στον τομέα των εξοπλισμών και του εκσυγχρονισμού, σύμφωνα με επίσημη δήλωση από το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας.

«Αυτό θα ήταν μία αραγής βάση για την αύξηση του αμοιβαίου αλληλοεπιχειρείν σε βαθμό μεγαλύτερο από αυτόν των προηγούμενων ετών όπως αποτυπώθηκε στις από κοινού συμμετοχές στις πολυεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις, στην ανταλλαγή συμμετεχόντων σε διάφορες μορφές εκπαίδευσης και μάθησης, καθώς και για την ενίσχυση των συνολικών επιχειρησιακών δυνατοτήτων των των δύο στρατών» σημειώθηκε στην δήλωση.

Δυνατοί δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Σερβίας βοηθούν αδιαμφισβήτητα στην διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης τόσο στα Δυτικά Βαλκάνια όσο και παγκοσμίως, τόνισε ο Στεφάνοβιτς.

Από την πλευρά του ο Μπιλγίτς εξέφρασε την πεποίθησή του πως η διμερής συνεργασία θα γίνεται όλο και βαθύτερη, ενώ επιβεβαίωσε την συμφωνία με τον Στεφάνοβιτς στις σημαντικότερες πτυχές μελλοντικών κοινών δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ