Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσία: Ολοκληρώνει την κατασκευή των S-500

«Η Ρωσία θα ολοκληρώσει τις εργασίες πάνω στο εξελιγμένο αντι-αεροπορικό της πυραυλικό σύστημα S-500 μέσα στο 2021» δήλωσε ο Υποστράτηγος Αντρέι Γιουντίν, υποδιοικητής της ρωσικής αεροπορίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κρασνάγια Ζβέζντα του Υπουργείου Άμυνας.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι η δουλειά για το αντι-αεροπορικό, αντι-πυραυλικό σύστημα S-500 αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2021», είπε ο Υποστράτηγος.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ, μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο όπλων του 2020, είπε πως ήδη το σύστημα έχει περάσει δοκιμές και έχουν γίνει κρούσεις για την αγορά σημαντικών κομματιών που θα επιτρέψουν την μαζική παραγωγή του.

Ο Ρώσος αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Αλεξέι Κριβορούτσκο, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι ειδικοί του στρατού προέβησαν σε δοκιμές του ασυναγώνιστου συστήματος S-500 πέρσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε πει ότι τα προπαρασκευαστικά τεστ του συστήματος θα ξεκινήσουν μέσα στο 2020, ενώ όρισε το 2025 ως το έτος που θα είναι δυνατή η διανομή του στα στρατεύματα.

Ο ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοίγκου δήλωσε νωρίτερα ότι η διανομή θα ξεκινήσει το 2020. Η Ρωσία εκπαίδευε ειδικούς για να μάθουν να χειρίζονται το νέο σύστημα στην Στρατιωτική Ακαδημία του Τβερ από το 2017.

Η Ρωσία αναπτύσσει τους S-500 με την προοπτική επιχειρησιακής ετοιμότητάς τους μέσα στα επόμενα 25 χρόνια. Όπως αποκάλυψαν τα μέσα της Δύσης, το ρωσικό πυραυλικό σύστημα χτύπησε στόχο σε απόσταση 481,2 χλμ., δηλαδή 80 χλμ. περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ήδη υπάρχον παρόμοιο σύστημα!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ