Κόσμος

Η δυτικοποιημένη κυβέρνηση της Αρμενίας και τα... τσαλίμια στην Ρωσία

Από τις 23 Νοεμβρίου, η ρωσική ειρηνευτική δύναμη ολοκλήρωσε την ανάπτυξή της στη ζώνη σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο συνολικός αριθμός των παρατηρητηρίων που διατηρούν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή είναι 23. Ταυτόχρονα, αεροπλάνα των ρωσικών δυνάμεων δεν έχουν σταματήσει τις πτήσεις τους προς την Αρμενία. Συμμετέχουν επί του παρόντος στην ανάπτυξη πρόσθετου εξοπλισμού και ειδικών πολιτικής άμυνας και αντιμετώπισης καταστροφών για να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας στο Καραμπάχ.

Ενώ η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν επιμένει για τα εδάφη που κερδίζει βάσει της ειρηνευτικής συμφωνίας, η περιοχή στην οποία ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν δεν θα έχει πρόσβαση θα παραμείνει εντός της ζώνης ευθύνης των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων και των αρχών της αυτοανακηρυγμένης Αρμενικής Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η επιστροφή των εκτοπισθέντων. Από τις 14 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 9.000 πολίτες επέστρεψαν υπό την προστασία του ρωσικού στρατού. Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες που απαιτούνται για την αποφυγή οξείας ανθρωπιστικής κρίσης διεξάγονται τώρα με άμεση συμμετοχή ή υπό την επίβλεψη των ειρηνευτικών δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, η αρμενική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Pashinyan, συνεχίζει να επιδεικνύει τις.... λαμπρές δεξιότητές της στην υπονόμευση της αρμενικής περιφερειακής θέσης και στην καταστροφή της ήδη αποδυναμωμένης συνεργασίας.

Στις 21 Νοεμβρίου, μια υψηλόβαθμη ρωσική αντιπροσωπεία, συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ και του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, επισκέφθηκε την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιώντας μια σειρά συναντήσεων με την ηγεσία και των δύο χωρών σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή και την επίλυση του θέματος του Καραμπάχ.Υποδεχόμενη την υψηλού επιπέδου ρωσική αντιπροσωπεία, η αρμενική πλευρά «κατά λάθος» ξέχασε να βάλει τη ρωσική σημαία.

Μια τέτοια θέση της Αρμενίας προς τον μοναδικό πραγματικό σύμμαχό της στην περιοχή που μόλις έσωσε τις Αρμενικές δυνάμεις από τον πλήρη αφανισμό στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι τουλάχιστον εκπληκτική. Στη χειρότερη περίπτωση, απλώς αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση με επικεφαλής αυτήν την δυτική μαριονέτα είναι σταθερή στην αντι-αρμενική πολιτική της που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή της κρατικής υπίστασης της χώρας.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το Αρμενικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι η απουσία των ρωσικών σημαιών είναι εντελώς φυσιολογική και πως αυτό είναι μια συνήθης πρακτική για το Ερεβάν. Ωστόσο, το γεγονός ότι η ρωσική σημαία εμφανίστηκε σε φωτογραφίες αφού τα μέσα ενημέρωσης επέστησαν την προσοχή στο περιστατικό και αυτό αποδεικνύει ότι η αρχική κατάσταση δεν ήταν τόσο... εντάξει επειδή αποκάλυψε τον πραγματικό στόχο της σημερινής Αρμενικής κυβέρνησης.

Από την άλλη η ρωσική επίσκεψη στο Μπακού αναμένεται να μην οδηγήσει σε τέτοιου είδους διπλωματικά σκάνδαλα και το Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζεται τώρα να πάρει τον έλεγχο μιας άλλης περιοχής που οι αρμενικές δυνάμεις θα πρέπει να της παραδώσουν στο πλαίσιο της επιτευχθείσας συμφωνίας. Στις 25 Νοεμβρίου, τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν πρόκειται να εισέλθουν στην περιοχή Kalbajar.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ