Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Tαπείνωσε την Μέρκελ ο Ερντογάν: Δεν επέτρεψε σε Γερμανική Φ/Γ να κάνει νηοψία σε τουρκικό πλοίο

Για άλλη μία φορά οι Τούρκοι ταπείνωσαν τους θεσμούς της ΕΕ, ενώ φαίνεται πως κάνουν ότι θέλουν τους Γερμανούς!   

Η γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο», που ενισχύει από το περασμένο καλοκαίρι τη ναυτική αποστολή «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την τήρηση του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ στη Λιβύη, σταμάτησε χθες το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, το τουρκικό φορτηγό πλοίο Rosaline A περίπου 200 χλμ. ανοικτά της Βεγγάζης και μια ομάδα Γερμανών στρατιωτών ανέβηκε στο σκάφος και άρχισε να ελέγχει το φορτίο του.

Σύμφωνα με το Spiegel, η Άγκυρα δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της νηοψίας. Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε μόνο λίγες ώρες μετά την επιβίβαση των Γερμανών κομάντος στο πλοίο. 
 
Συγκεκριμένα, η Άγκυρα ενημέρωσε τόσο το Βερολίνο, όσο και την ΕΕ ότι ο έλεγχος δεν θα εγκριθεί.

Το γερμανικό απόσπασμα έμεινε πάνω στο τουρκικό πλοίο μέχρι την αυγή σήμερα, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην γερμανική φρεγάτα με το φως της μέρας και με ασφάλεια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 
Το "Rosaline A" κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Λιβύη και συγκεκριμένα προς την Μισράτα! 

Σε ότι αφορά τους Γερμανούς, μάλλον ήταν πιο τυχεροί από τους Γάλλους παλαιότερα, καθώς από όσο γνωρίζουμε δεν εγκλωβίστηκαν από SPS-62 κάποιας τουρκικής φρεγάτας.
 
Μην ξεχνάμε πως η έρευνα του ΝΑΤΟ για το θερμό επεισόδιο μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πλοίων τον περασμένο Ιούνιο χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, προκειμένου να συζητηθεί δημόσια, ενώ δεν αποδίδει ευθύνες ούτε στο Παρίσι, αλλά ούτε και στην Αγκυρα.
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ