Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Με εντολή Μακρόν μένουν ''γυμνές'' οι Πακιστανικές ΕΔ: ''Να μην αναβαθμιστούν τα Mirage''

Ο Μακρόν είναι ο μοναδικός ηγέτης της ΕΕ, όπου αποφάσισε να ''πολεμήσει'' μέχρις εσχάτων το ριζοσπαστκό ισλάμ.

Σύμφωνα με Ινδικά ΜΜΕ, η Γαλλία αρνείται να αναβαθμίσει τα αεροσκάφη τα Mirage και τα υποβρύχια γαλλικής κατασκευής που έχει το Πακιστάν. 

Ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Καν, επέκρινε ανοιχτά τον Γάλλο Πρόεδρο για όσα δήλωσε πριν λόγες ημέρες για το Ισλάμ. 

Τώρα σε αντίποινα, η Γαλλία αποφάσισε να μην αναβαθμίσει τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας Γάλλος διπλωμάτης δήλωσε σε Ινδικά ΜΜΕ ότι το αίτημα του Πακιστάν για αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών απορρίφθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απορρίφθηκε επίσης ένα παρόμοιο αίτημα για αναβάθμιση του γαλλικού-ιταλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας.

Το Πακιστάν είχε ζητήσει να αναβαθμιστούν και τα υποβρύχια της κατηγορίας Agosta 90B με ανεξάρτητα συστήματα πρόωσης (AIP), αλλά βρήκε πάλι ''τοίχο'' από το Παρίσι!

Η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν διαθέτει περίπου 150 μαχητικά αεροσκάφη Mirage που κατασκευάζονται από τη γαλλική εταιρεία Dassault Aviation και το ναυτικό της έχει τρία υποβρύχια Agosta 90B: Tο Khalid, το Saad και το Hamza. 

Η απόφαση της Γαλλίας να μην αναβαθμίσει τα μαχητικά αεροσκάφη και τα υποβρύχια θα χτυπήσει σκληρά τις αμυντικές δυνάμεις του Πακιστάν αλλά και την κυβέρνηση, η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης σε αυτό το σημείο υπάρχει και μία εξέλιξη που αφορά και την Ελλάδα. Φοβούμενη τη διαρροή τεχνικών πληροφοριών, η Γαλλία απαίτησε από το Κατάρ, να μην ''ακουμπήσουν'' τα Rafale της αραβικής χώρας Πακιστανοί τεχνικοί. Ο λόγος διότι τα Rafale τα έχει τόσο η Ινδία, αλλά σύντομα και η Ελλάδα!   

Το Παρίσι ανησυχεί, διότι, τα ''μυστικά'' των Rafale μπορούν να γίνουν γνωστά και στην Τουρκία!

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν πυρετωδώς εδώ και μεγάλο διάστημα τον δικό τους αμυντικό άξονα στην περιοχή της Α.Μεσογείου απέναντι σε (Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο) με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία και κυρίως συμφέροντα.

Το Πακιστάν ήταν η δεύτερη χώρα σε αυτό το σχέδιο, καθώς Άγκυρα και Ισλαμπαμπάντ ετοιμάζουν μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, με την οποία ο Ερντογάν ευελπιστεί να υφαρπάξει θαλάσσια οικόπεδα από Ελλάδα και λοιπές χώρες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...