Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Νέα Ζηλανδία: Η αστυνομία της χώρας προβάρει την μαντίλα

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας παρουσίασε χθες μια νέα στολή με μαντίλα για να ενθαρρύνει τις μουσουλμάνες να γίνουν αστυνομικοί. «Είναι υπέροχο που η αστυνομία λαμβάνει υπόψη τη θρησκεία και τον πολιτισμό μου», είπε η Ζένα Αλί, που ποζάρει με τη στολή της μαντίλας και είναι η πρώτη γυναίκα που φορά τη στολή καθημερινά στη Νέα Ζηλανδία.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η Νέα Ζηλανδία συγκλονίστηκε από τις επιθέσεις σε τζαμιά! 

Σε ορισμένες χώρες η μαντίλα έχει ήδη προστεθεί στις επίσημες στολές της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια, όπως στη Μεγάλη Βρετανία και τη Σκωτία. Τώρα, η Νέα Ζηλανδία προστίθεται σε αυτήν τη λίστα. Άρχισαν να σχεδιάζουν τη στολή μαντίλας το 2018 αφού μερικοί αστυνομικοί επισκέφτηκαν τα γυμνάσια της χώρας και τους είπαν ότι η χρήση μαντίλας θα ήταν απαίτηση να γίνει κάποια κοπέλα αστυνομικός.

Επίσης, για τη Zeena Ali, ο σεβασμός για τη θρησκεία της ήταν σημαντικός στην επιλογή της να γίνει αστυνομικός. Για παράδειγμα, της επιτράπηκε να κολυμπήσει με μακριά μανίκια κατά τη διάρκεια των προπονήσεών της και είχε πάντα γεύματα χαλάλ. Η μαντίλα είναι επίσης σημαντική για αυτήν. «Είναι φανταστικό το ότι η αστυνομία κατέβαλε τόση προσπάθεια να αναπτύξει μαντίλα που όχι μόνο πληροί τις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας, αλλά λαμβάνει επίσης υπόψη τις προσωπικές μου ανάγκες», δήλωσε η Ali.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ