Κόσμος

Σνόουντεν: Θα υποβάλει αίτηση να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα

Ο Αμερικανός πληροφοριοδότης Έντουαρντ Σνόουντεν θα υποβάλει αίτηση να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα πέραν της αμερικανικής, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα.

Ο Σνόουντεν, έχει εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και του χορηγήθηκε άσυλο στη Ρωσία μετά τη διαρροή μυστικών αρχείων το 2013, τα οποία αποκάλυψαν τεράστιες εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις παρακολούθησης που διεξήγαγε η Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας όπου εργαζόταν.

«Μετά από χρόνια διαχωρισμού από τους γονείς μας, η σύζυγός μου και εγώ δεν έχουμε καμία επιθυμία να χωριστούμε από τον γιο μας. Γι’ αυτό, σε αυτήν την εποχή των πανδημιών και των κλειστών συνόρων, υποβάλλουμε αίτηση για διπλή αμερικανική-ρωσική υπηκοότητα», έγραψε στο Twitter.

Τον περασμένο μήνα ο δικηγόρος του στη Ρωσία δήλωσε ότι έχουν παραχωρηθεί στον Σνόουντεν δικαιώματα μόνιμης παραμονής στη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...