Κόσμος

Ανθυποβρυχιακή άσκηση στην Μεσόγειο από την Τουρκία - Απειλεί με νέα επιχείρηση ο Ερντογάν στη Συρία

Η πολυεθνική άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου με την επωνυμία “Blue Whale 2020” υπό την ηγεσία της Τουρκίας θα ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο άμυνας. Η άσκηση θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου.

Έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Πακιστάν, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ισπανίας και των ΗΠΑ, θα συμμετάσχουν στην άσκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό ΠΝ θα συμμετάσχει με ικανό αριθμό Φρεγατών, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης η ισπανική φρεγάτα Alvaro de Bazanτο μαζί με το πετρελαιοφόρο Patino, το αμερικανικό αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke USS Ross, μια φρεγάτα του Πακιστάν, η ιταλική φρεγάτα  ITS Grecale, η βουλγαρική φρεγάτα Smeli και η ρουμανική Regina Maria.

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά το κομμάτι της  συγκρότησης της δύναμης της άσκησης, στη δεύτερη φάση έχουμε τηνναυτική εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί υπό ένα συγκεκριμένο σενάριο. Στο τελευταίο μέρος της άσκησης, θα υπάρξει συνάντηση αξιολόγησης των αποτελεσμάτων που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των περιορισμών του Covid-19.

Η ναυτική άσκηση Blue Whale είναι μια διεθνής άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου με την συμμετοχή ικανού αριθμού τουρκικών φρεγατών στην Α.Μεσόγειο.

Η άσκηση διοργανώνεται ανά διετία και θεωρείται ως η μεγαλύτερη άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στη Μεσόγειο. Φιλοξενείται στο ναύσταθμο του Aksaz.

Ο στόχος της άσκησης είναι η παροχή ρεαλιστικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε μονάδες επιφανείας και υποβρύχια για το  προσωπικό των συμμετεχόντων χωρών,ενώ αφορά στην αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία.

https://youtu.be/v4a4TbZKLO8

Απειλεί με νέα στρατιωτική επιχείρηση ο Ερντογάν τη Β. Συρία

Σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε με νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία εάν οι Κούρδοι μαχητές δεν απομακρυνθούν από περιοχές κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία.

Σε μια ομιλία προς τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο κοινοβούλιο, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η ρωσική αεροπορική επίθεση που εξουδετέρωσε Σύριους  αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία στο Idlib, ήταν ένδειξη ότι η Μόσχα δεν αναζητά διαρκή ειρήνη στην περιοχή.

«Εάν δεν απομακρυνθούν όλοι οι τρομοκράτες… όπως μας έχουν υποσχεθεί, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι έχουμε έναν νόμιμο λόγο να παρέμβουμε οποιαδήποτε στιγμή αισθανόμαστε την ανάγκη να το κάνουμε», είπε ο Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του ήρθαν λίγες ημέρες μετά την πληροφορία ότι ένας Κούρδος διείσδυσε στην Τουρκία από τη Συρία, και προκάλεσε έκρηξη σε περιοχή της Αλεξανδρέττας που στοίχισε την ζωή σε αμάχους.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τρεις μεγάλες επιδρομές στη Συρία από το 2016, κατά των Κούρδων μαχητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέρυσι η Άγκυρα, έστειλε στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία για να εκδιώξει τους Κούρδους μαχητές της Συρίας που θεωρεί τρομοκράτες από την περιοχή και να δημιουργήσει μια «ασφαλή ζώνη» όπου ήλπιζε να επανεγκαταστήσει πρόσφυγες.

Ο Τούρκος πρόεδρος όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να “κάτσει σπίτι του”, πότε στην Συρία, πότε στο Ναγκόρνο ή στην Μεσόγειο απειλεί και εκβιάζει συνεχώς ακολουθώντας μια αυτόνομη πολιτική από ΝΑΤΟ, δύση και λοιπούς. Ως πότε όμως; 

https://youtu.be/gOi3ljqlNbM

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...