Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός -Ιρλανδία: Η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που ξαναμπαίνει σε καραντίνα

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (21.10.2020) προς τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Ιρλανδία θα μπει ξανά σε lockdown και θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που επιστρέφει στην καραντίνα για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Το νέο lockdown στην Ιρλανδία, που θα διαρκέσει 6 εβδομάδες, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας (19.10.2020) ο πρωθυπουργός της χώρας, Μίχαελ Μάρτιν.

Κατά τη διάρκεια του lockdown στην Ιρλανδία, θα κλείσουν τα μη απαραίτητα μαγαζιά λιανικής, εστιατόρια και παμπ θα λειτουργούν μόνο με takeaway και οι πολίτες θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν μόνο σε απόσταση άνω των πέντε χιλιομέτρων από τα σπίτια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και θα επιτραπούν οι βασικές υπηρεσίες όπως στον κλάδο των κατασκευών, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, θέτοντας τη χώρα στο ύψιστο επίπεδο περιορισμών – επίπεδο 5 – για έξι εβδομάδες.

Η Ιρλανδία επέβαλε ένα από τα πιο μακρά σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη κατά την το πρώτο κύμα της πανδημίας και ενέτεινε τους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε ξανά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ