Κόσμος

Κορονοϊός -Μαδούρο: Εφτασε το φάρμακο από την Ρωσία

Αρκετές χιλιάδες δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, έχει φτάσει στην Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον Νικολάς Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της χώρας ανέφερε σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από την κρατική τηλεόραση, ότι «το αντιιικό φάρμακο φαβιπιραβίρη έφθασε από τη Ρωσία. Εχουν έρθει χιλιάδες δόσεις από τη Ρωσία, που θα σώσουν ζωές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Μαδούρο, το σκεύασμα αυτό είναι αποτελεσματικό σε ασθενείς με την COVID-19 που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και σκοπεύει να το διαθέσει δωρεάν στους πολίτες της χώρας.

Στις αρχές του Οκτωβρίου εξάλλου, η Ρωσία έστειλε μια πρώτη ποσότητα του πειραματικού εμβολίου εναντίον του SARS-CoV-2, του αποκαλούμενου Sputnik V, στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τις αρχές στο Καράκας, η χώρα θα λάβει μέρος στην τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου και σκοπεύει επίσης να συμμετάσχει στην παραγωγή του. Στη δοκιμή συμμετέχουν επίσης η Λευκορωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Μόσχα έχει συμφωνήσει με βιομηχανίες στην Ινδία για την παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ