F-35 vs S-400
Κόσμος

F-35 vs S-400: Το απόλυτο τεστ αναμέτρησης από τη Ρωσία

S-400 εναντίον F-35, Ρωσία εναντίον ΗΠΑ. Τα υπερόπλα των «αιώνιων εχθρών»  αναμετρήθηκαν με το αποτέλεσμα να κρίνει, σε μεγάλο βαθμό, την παγκόσμια εξοπλιστική κυριαρχία.

Ο ρωσικός στρατός, τον περασμένο μήνα, πραγματοποίησε δοκιμές στα πυραυλικά συστήματα S-400, ως μέρος συνεχιζόμενων στρατιωτικών ασκήσεων στο νότιο Αστραχάν της ανατολικής περιφέρειας. Τα αποτελέσματα; «Στο πλαίσιο των ασκήσεων, οι οποίες προσομοίωναν πραγματικές συνθήκες μάχης, οι συστοιχίες των S-400 ολοκλήρωσαν τις αποστολές τους με εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας. Ανταπεξήλθαν στο έπακρο στις αεροπορικές επιθέσεις. Δεν υπάρχει εναέρια απειλή που να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν», αναφέρει δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε ήταν από τις πιο μεγάλες και αφορούσε κατά κύριο λόγο την ρωσική αεράμυνα ενώ συμμετείχαν σε αυτή περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες.

Σύμφωνα με ειδικούς που μιλούν στους EurAsian Times, οι Ρώσοι θα ήθελαν σίγουρα να δοκιμάσουν τους S-400 εναντίον stealth μαχητικών των ΗΠΑ, κυρίως F-35. Ωστόσο, μέχρι να συμβεί αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι S-400 δοκιμάζονται συνεχώς με ρωσικά stealth. «Οι Ρώσοι σίγουρα έχουν στα χέρια τους την απάντηση στην τεχνολογία των F-35. Από τη στιγμή που εντοπίζουν τα δικά τους stealth μαχητικά, τι τους εμποδίζει από το εντοπίσουν και εχθρικά;»

«Μάχη» πάνω από την Ευρώπη

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι ενέκρινε την πώληση 32 υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35 στην Πολωνία, έναντι 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα γεγονός που αναμένεται ότι θα αναζωπυρώσει τις εντάσεις με τη Μόσχα.

Η συμφωνία προβλέπει την πώληση 32 μαχητικών της εταιρείας Lockheed Martin, 33 κινητήρων F-135 Pratt & Whitney, καθώς και του εξοπλισμού και των αναγκαίων συστημάτων πλοήγησης τους, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είναι αρμόδιο να εγκρίνει τις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό.

Τα καταδιωκτικά MiG-29 και Su-22 της πολωνικής πολεμικής αεροπορίας θα αντικατασταθούν από τα F-35, κάτι που «δεν θα επηρεάσει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή», επισήμανε η Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ «θέλουν να εφοδιάσουν έναν σύμμαχο-κλεισί στο ΝΑΤΟ με το πλέον σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος του κόσμου (…) και να μειώσουν την εξάρτησή του από τα ρωσικά, ξεπερασμένα συστήματα την ίδια ώρα που θα δοκιμάσουμε τις αντοχές των νέων ρωσικών συστημάτων», σχολίασε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κάνοντας ένα σαφή υπαινιγμό στους ρωσικούς S-400.

Οι stealth δυνατότητες των F-35 θα δοκιμαστούν στην Πολωνία, καθώς οι ακτίνα των ρωσικών S-400 που αναπτύσσονται στο exclave του Καλίνινγκραντ θα συμπέσει με την ακτίνα δράσης που θα έχουν τα πολωνικά F-35!

Η ακτίνα δράση των ρωσικών S-400 «σκεπάζει» τη μισή Πολωνία:

Οι δύο στρατοί θα δοκιμάσουν τα συστήματα τους στο υψηλότερο επίπεδο. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως τα πυραυλικά τους συστήματα μπορούν να «κλειδώσουν» οποιονδήποτε στόχο την ώρα που οι ΗΠΑ καυχιούνται πως η τεχνολογία stealth των F-35 είναι «ανίκητη», η απάντηση θα δοθεί άμεσα… 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ