Κόσμος

Απίστευτο περιστατικό στη Ρουμανία: Εκλέχθηκε δήμαρχος ενώ είχε πεθάνει μια βδομάδα πριν από κορονοϊό

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Ρουμανία την Κυριακή, όταν εκλέχθηκε δήμαρχος σε επαρχία της χώρας, υποψήφιος ο οποίος είχε πεθάνει από κορωνοϊό μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, στις 17 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 57 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, ο Ίον Αλιμάν, βγήκε πρώτος με μεγάλη διαφορά, κερδίζοντας τις 1.057 από τις 1.600 ψήφους. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο Αλιμάν ήταν ούτως ή άλλως δημοφιλής στην περιοχή του και η μεγάλη αυτή απήχηση στις ψήφους είναι και συμβολική ως ένδειξη συμπαράστασης, αλλά και πολιτικό μήνυμα στους αντιπάλους του, δείχνοντας έτσι ότι οι κάτοικοι θέλουν ο δήμαρχος να προέρχεται από το κόμμα του Αλιμάν.


Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου θα προτείνουν να πάρει τη θέση του δημάρχου ο αντιδήμαρχος, ο οποίος κατεβαίνει και αυτός με το κόμμα του Αλιμάν, του Σοσιαλδημοκράτες, μέχρι να διεξαχθούν νέες εκλογές. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Νικόλας Ντόμπρε σκέφτεται να κατέβει ο ίδιος ως υπψήφιος δήμαρχος.

Ο Αλιμάν, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 4 Σεπτεμβρίου και κατέληξε 13 μέρες αργότερα, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο του Βουκουρέστι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ