πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ
Κόσμος

Σάλος με την παρέμβαση του ζεύγους Χάρι-Μέγκαν στις εκλογές των ΗΠΑ

Για άλλη μια φορά ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ απέδειξαν ότι είναι ξένο σώμα για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, καθώς "έσπασαν" και πάλι το βασιλικό πρωτόκολλο και εξέφρασαν πολιτική άποψη για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Τα Ανάκτορα έχουν ως κανόνα να διατηρούν πάντα ουδέτερη στάση και να μην αναμιγνύονται με ουδένα τρόπο στις πολιτικές εξελίξεις στην Αμερική, κάτι που ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αγνόησαν παντελώς. Κι ενώ η Μέγκαν Μαρκλ είναι Αμερικανός πολίτης ο πρίγκιπας Χάρι έχει μόνο βρετανική υπηκοότητα και δεν συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Και όμως το ζευγάρι σε βίντεο του ΤΙΜΕ 100, έστειλε το δικό του μήνυμα στους Αμερικανούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ψηφοφόρους ζητώντας να αποφεύγουν τη ρητορική του μίσους, την παραπληροφόρηση και τη διαδικτυακή αρνητικότητα ενώ η Μέγκαν συγκεκριμένα αποκάλεσε αυτήν την προεδρική κούρσα ως την πιο σημαντική εκλογή της ζωής μας. Μαζί παρότρυναν τους Αμερικανούς να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην ψήφο. Ο Χάρι ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, προσθέτοντας ότι δεν ψήφισε ποτέ ούτε στη Μεγάλη Βρετανία όπου το πρωτόκολλο υπαγορεύει οι γαλαζοαίματοι να απέχουν από την πολιτική. Αν και το ζευγάρι δεν ανέφερε συγκεκριμένο όνομα υποψηφίου, η παρέμβασή τους προκάλεσε επικρίσεις από θεατές που τόνισαν ότι δεν έχουν καμία δουλειά να ανακατεύονται και πως είναι προφανές ότι στηρίζουν τον Μπάιντεν.

"Είμαστε μόνο έξι εβδομάδες μακριά από την ημέρα των εκλογών και σήμερα είναι η εθνική ημέρα καταχώρισης ψηφοφόρων. Κάθε τέσσερα χρόνια μας λένε το ίδιο πράγμα, ότι αυτή είναι η πιο σημαντική εκλογή της ζωής μας. Αλλά αυτή είναι". Ο Χάρι και η Μέγκαν περιελήφθησαν στη λίστα του ΤΙΜΕ με τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον κόσμο το 2018 αλλά όχι και στη λίστα του 2019.

Πάντως, ο Χάρι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα, λέγοντας ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει σ' αυτές τις εκλογές. "Σ' αυτές τις εκλογές δεν θα μπορώ να ψηφίσω εδώ στις ΗΠΑ" είπε συγκεκριμένα και αυτό το σχόλιο προσελήφθη ως υπαινιγμός ότι θα αναζητήσει τρόπους για να ψηφίσει σε μελλοντική εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο αν πάρει πράσινη κάρτα και ζήσει στις ΗΠΑ για τουλάχιστον τρία χρόνια.

https://players.brightcove.net/293884104/gh5LeNtQaQ_default/index.html?videoId=6193505748001

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ