Κόσμος

Μαδρίτη: Μουσουλμάνα με μαντήλα τέλεσε γάμο ομοφυλόφιλων γυναικών

Η προσπάθεια των τοπικών αρχών στην Μαδρίτη, ήθελε να καταστήσει σαφές ότι "το Ισλάμ είναι ένα σύστημα αξιών απόλυτα συμβατό με το ισπανικό Σύνταγμα". Συγκεκριμένα, η Casa de la Panadería φιλοξένησε χθες τον πρώτο γάμο μεταξύ γυναικών που τελέστηκε από έναν μουσουλμάνο σύμβουλο στη Μαδρίτη. Η εκπρόσωπος του Δήμου που ήταν υπεύθυνη της τελετής ήταν η μαροκινής καταγωγής Maysoun Douas, και διαβεβαίωσε ότι είναι «ευκαιρία να συμβάλει στη συζήτηση εντός και εκτός της ισλαμικής κοινότητας σχετικά με τις αξίες της δημοκρατίας και της ιθαγένειας».

Πάντως όπως φαίνεται οι συμμετέχοντες εφάρμοσαν τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την πανδημία του coronavirus .

Στην πραγματικότητα, η εν λόγω μουσουλμάνα Δημοτική σύμβουλος τόνισε ότι οι γυναίκες "δεν ήξεραν ότι ήμουν εκείνη που επρόκειτο να τελέσει τον γάμο, αλλά το δέχτηκαν πολύ καλά, καθώς πριν από την τελετή μιλούσαμε και ετοιμάζαμε τα πάντα. Τους είπα ότι ήμουν πολύ ενθουσιασμένη που έκανα τον γάμο τους" εξήγησε. Είναι η πρώτη μουσουλμάνα που τέλεσε έναν γάμο LGTBI και κάθισε στην αίθουσα ολομέλειας του Palacio de Cibeles. "Στο τέλος γίνεται μια ακόμη διοικητική πράξη. Είναι ωραίο, επειδή συναντιούνται για να δείξουν την αγάπη τους, αλλά όλα είναι συναινετικά και ρυθμίζονται από το νόμο", εξήγησε ντυμένη με το "hijab" της.

Πριν από τέσσερα χρόνια, Fátima Taleb, ήταν η πρώτη μουσουλμάνα δημοτική σύμβουλος στην ιστορία της Badalona, η οποία τέλεσε επίσης έναν γάμο LGTBI μεταξύ δύο ανδρών

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ