Κόσμος

Η απάντηση των Αμερικανών στο ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

Ηχηρή απάντηση στον Πρόεδρο Πούτιν και την  Ρωσία από την Ουκρανική κυβέρνηση, με τις ευλογίες και την συμμετοχή των ΗΠΑ.

Βαρέα οπλικά συστήματα, επανδρωμένα και μη αεροσκάφη σε πρώτο πλάνο στην αεροπορική βάση της Vinnytsia, καθώς εντοπίστηκε μια μονάδα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών σε ουκρανικό έδαφος,όπως δημοσιεύθηκε μέσω φωτογραφιών, οι οποίες προέρχονται από τον λογαριασμό twitter του Konoplyaniy Dzhmelik.

Σύμφωνα με τον Dzhmelik εντοπίστηκαν δύο αεροσκάφη στην αεροπορική βάση της Vinnytsia στις 16 Σεπτεμβρίου, ένα CV-22 Osprey tiltrotor και ένα μεταγωγικό Lockheed MC-130J Commando II.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς αξιωματούχους, οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ συμμετέχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις “Joint Efforts 2020” και “Rapid Trident 2020”. Αυτές οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται ως «αντίβαρο ετοιμότητας» στη στρατηγική άσκηση της Ρωσίας «Caucasus ​​2020», μέσω της οποίας η Ρωσία συσσωρεύει στρατεύματα στην κατεχόμενη Κριμαία.

«Λαμβάνοντας υπόψη το απρόβλεπτο των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και φυσικά της στρατιωτικής-πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λαμβάνουν ορισμένα μέτρα για να αποτρέψουν και να αποκρούσουν πιθανές δράσεις. Γνωρίζω ότι τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών του κοινοβουλίου πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στην περιοχή Kherson, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν μόνοι τους τι πραγματικά συμβαίνει εκεί », δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Taran κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο βήμα της Ουκρανικής Βουλής.

Παράλληλα ο Ουκρανός Υπουργός Αμύνης διαμήνυσε πως η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας καθώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σχεδιάζουν από κοινού την διεξαγωγή και κατά γράμμα εκτέλεση μιας σειράς στρατιωτικών ασκήσεων υπό την ονομασία «Joint Efforts 2020» για την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Αφορμή όπως συμπλήρωσε ο Τaran αποτέλεσε η συσσώρευση Ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία υπό το πρόσχημα της προετοιμασίας για τις στρατηγικές ασκήσεις
«Caucasus​​2020 ».

Τέλος, υπογράμμισε την στενή συνεργασία με την πλευρά των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στα πλαίσια των ασκήσεων, μιας και προβλέπεται η διασφάλιση της ανταλλαγής δεδομένων και της χαρτογράφησης των συνθηκών του αέρα και του εδάφους μέσω της χρήσης αεροσκαφών AWACS E3-A και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Global Hawk.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ