Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τα Σκόπια εξετάζουν τη δυνατότητα προμήθειας ρωσικού εμβολίου

«Το ζήτημα συζητήθηκε τόσο με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ όσο και με τον υπουργό Υγείας, Βένκο Φιλίπτσε. Η πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας εξακολουθεί να μελετά τα διαθέσιμα στοιχεία για το εμβόλιο Sputnik V. Συμφωνήθηκε ότι τυχόν ενδιαφέρον θα συζητηθεί  απευθείας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας και του RDIF» δήλωσε η πρεσβεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί στη χώρα πάνω από 15.000 κρούσματα κορονοϊού και συνολικά 646 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο.

Ο υπουργός Υγείας, Βένκο Φιλίπτε πραγματοποίησε συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους στα μέσα Αυγούστου για να συζητήσουν σχετικά με τις τρέχουσες κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik V.  Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, ο Φιλίπτσε ενημερώθηκε επίσης για τη δυνατότητα οργάνωσης της παράδοσης του εμβολίου στη χώρα του, μέσω του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Το εμβόλιο Sputnik V έχει αναπτυχθεί από το ινστιτούτο Γκαμαλέγια από κοινού με το RDIF. ο εμβόλιο βρίσκεται επί του παρόντος στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ