Κόσμος

Μαυροβούνιο-Λευκορωσία: Όταν χαλάνε τα σχέδια της Δύσης

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει αναλύσει τα εκκλησιαστικά-και όχι μόνο-δεδομένα στο Μαυροβούνιο και στην Λευκορωσία από την πρώτη στιγμή. Αρχές του χρόνου γράφαμε για τα σχέδια των σχισματικών του Μαυροβουνίου για νέα εκκλησία.

Αλλά και μετά την.... επανάσταση στην Λευκορωσία που ακολούθησε την νίκη Λουκασένκο στις εκλογές καταγράψαμε τα σχέδια της Δύσης που επίσης περιελάμβαναν αυτοκεφαλία και για το Μινσκ. αλλά και για τον ρόλο που έπαιξε η προηγούμενη ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και της Ρ/Καθολικής

Κοινό σημείο αναφοράς των δύο χωρών και των αποτελεσμάτων των εκλογών τους είναι πως χάλασαν τα σχέδια της Δύσης! Οι αντιχριστιανικές δυνάμεις δεν άκουσαν τους πολίτες, είχαν δική τους ατζέντα και το πλήρωσαν.

 

Μαυροβούνιο

 

Οι αρχές του Μαυροβουνίου δεν άκουσαν τους χιλιάδες ανθρώπους που φορές στους δρόμους και ο λαός ψήφισε υπέρ εκείνων των πολιτικών που έκαναν λάβαρο την υπεράσπιση της Εκκλησίας.

Για την κυβέρνηση Τζουγκάνοβιτς τα επακόλουθα με τον αντι-εκκλησιαστικό νόμο, ήταν η καταδίκη του. Ένωσε την αντιπολίτευση!

Αντ 'αυτού, οι πολίτες υπάκουαν στον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο της Σερβικής Εκκλησίας, ο οποίος αναδείχθηκε σε ηγετική μορφή, ιδίως μετά και τις συλλήψεις του, και σε ένθερμο κηδεμόνα της Ορθοδοξίας, και στο τέλος προέτρεψε τον λαό να μην ψηφίσει για μια κυβέρνηση που σηκώνει το χέρι ενάντια στην Εκκλησία. Σύμφωνα με αναλυτές πάντως η Δύση θα αντιδράσει, όπως στην Λευκορωσία, και η νίκη των πολιτικών κομμάτων που υπερασπίστηκαν την Εκκλησία στο Μαυροβούνιο «μπορεί ακόμα να κλαπεί» και η μάχη ενάντια στις αντι-εκκλησιαστικές δυνάμεις συνεχίζεται, «αλλά ο λαός του Μαυροβουνίου έχει κάνει την επιλογή του».

 

Ο Λουκασένκο κατηγορεί τους Ρ/Καθολικούς για αντικυβερνητική προπαγάνδα

 

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko υποσχέθηκε να μην κλείσει καθολικές εκκλησίες στη χώρα, παρά την «αντι-Λουκασένκο προπαγάνδα».

“Κοιτάξτε, δεν έχουμε κλείσει καθολικές εκκλησίες, ακόμα κι αν διαδίδουν αντι-Λουκασένκο, αντι-κρατική προπαγάνδα. Δεν τις έχουμε κλείσει, αντίθετα, προσπαθούμε να τις προστατεύσουμε και να τις υποστηρίξουμε. στην πλατεία [Πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου βρίσκεται η Κόκκινη Εκκλησία]. Παρόλο που έχουν ξεκινήσει ψεύτικες ιστορίες” είπε την Τρίτη."Οι καθολικές εκκλησίες ήταν ανοιχτές και θα είναι ανοιχτές στη Λευκορωσία", τόνισε,"Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ κρατική καταστολή στις Καθολικές ή Ορθόδοξες εκκλησίες, στους Μουσουλμάνους, στους Εβραίους, ανεξάρτητα από το ποιος είναι", είπε ο Λουκασένκο. "Επειδή αυτή είναι η υπερηφάνεια μας, η ειρήνη μεταξύ των θρησκειών, η ειρήνη μεταξύ των εθνών. Πάντα ήμασταν και θα είμαστε περήφανοι γι 'αυτό", είπε.

Ο Λουκασένκο δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι στον επικεφαλής της Ρ/ Καθολικής Εκκλησίας στη Λευκορωσία, Αρχιεπίσκοπο Tadeusz Kondrusiewicz, δεν έχει επιτραπεί να εισέλθει στη Λευκορωσία, επειδή "του δόθηκαν ορισμένες εργασίες στην Πολωνία".

Από την άλλη, "οι συνοριοφύλακες της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας αρνήθηκαν στον επικεφαλής της Λευκορωσικής Καθολικής επισκοπής να εισέλθει στη χώρα χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους στο συνοριακό σημείο ελέγχου Kuznica Bialostocka - Bruzgi", δήλωσε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Λευκορωσίας σε δήλωση στον επίσημο ιστότοπό της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...