Κόσμος

Οι Αριστεροί τα έβαλαν μέχρι και με τον Mr. Bean!

Ο Rowan Atkinson έχει μιλήσει για τους λεγόμενους "woke warriors" (μτφρ διαδηλωτές για κινήματα όπως το BLM) που ασχολούνται με την ακύρωση της κουλτούρας, στοχεύοντας στους προγραμματισμένους «νόμους μίσους κατά του πολυμορφισμού».

Ο κωμικός, που έπαιξε τον κ. Bean στη μεγάλη οθόνη, αντιμετώπισε την οργή των αριστερών, αφού είπε ότι οι νόμοι περί εγκλήματος μίσους θα καταπνίξουν την ελεύθερη ομιλία και την ορθολογική συζήτηση.

Υπέγραψε μια επιστολή μαζί με μια ομάδα συγγραφέων, δημοσιογράφων, φιλοσόφων και άλλων κατά του νέου νόμου. Οι προσωπικότητες που υπογράφουν προειδοποίησαν για «ακούσιες συνέπειες» που θα μπορούσε να έχει το νομοσχέδιο.  «Το νομοσχέδιο δημιουργεί αδικήματα χωρίς να εξεταστεί καμία πρόθεση. Απλώς ότι οι λέξεις, η δράση ή το έργο τέχνης μπορεί να το κάνουν. Αυτό το αδίκημα θα μπορούσε ακόμη και να εφαρμοστεί στην κατοχή υλικών που παράγονται από κάποιον άλλο, όπου η κοινή χρήση του υλικού μπορεί να προκαλέσει μίσος», αναφέρει η επιστολή.

Παρά τους πολυάριθμους εξέχοντες ανθρώπους και τις οργανώσεις που διατυπώνουν αντιρρήσεις, ο Atkinson έχει χρησιμεύσει ως αποδιοπομπαίος τράγος για όσους τάσσονται υπέρ του νόμου, με πολλούς να κατηγορούν για "πολιτισμικό τζιχάντ" τον δημοφιλή κωμικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ