Κόσμος

Ρωσικό εμβόλιο: Οι Φιλιππίνες ξεκινάνε τις δοκιμές τον Οκτώβριο

Την περασμένη Τρίτη όταν ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό παγκοσμίως, ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, δήλωσε έτοιμος να δοκιμάσει πρώτος το Sputnik V, που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Έρευνας Γκαμαλέγια.

Επισκέπτες από 188 χώρες μπήκαν στην ιστοσελίδα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού σε 24 ώρες
Σήμερα Πέμπτη, ο εκπρόσωπος της Προεδρίας στις Φιλιππίνες, Χάρι Ρόκ, ανακοίνωσε ότι η χώρα του ετοιμάζεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο κλινικές δοκιμές με το ρωσικό εμβόλιο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών στις Φιλιππίνες είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Μάρτιο 2021 και αφού οι ειδικοί θα έχουν αξιολογήσει τα αποτελέσματα των δοκιμών στη Ρωσία» δήλωσε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Ντουτέρτε μπορεί να εμβολιαστεί τον Μάιο του 2021.

Το εμβόλιο Sputnik V έχει υποβληθεί σε δοκιμές δύο μηνών. Οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο έχουν αναπτύξει ανοσία στον κορονοϊό για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κίριλ Ντιμιτρίεφ, ανακοίνωσε ότι η τρίτη φάση των δοκιμών θα πραγματοποιηθεί τόσο στη Ρωσία, όσο και στο εξωτερικό, σε χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου του κορονοϊού θα παραδοθούν τις επόμενες εβδομάδες στα νοσοκομεία και θα είναι διαθέσιμο για το ευρύ κοινό από την 1η Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με τις Αρχές θα παραχθούν 500 εκατομμύρια δόσεις μέσα στο 2021. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ