Κόσμος

Ζαχάροβα: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρεμβαίνουν στις ζωές των Ρώσων

Σε σοβαρές κατηγορίες κατά των ΗΠΑ προχώρησε σήμερα Πέμπτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ενόψει των αμερικανικών εκλογών.

Προτρέποντας τους Ρώσους να καταγγείλουν κάποια υποτιθέμενη παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ με οικονομικά ανταλλάγματα, οι υπηρεσίες των ΗΠΑ παρεμβαίνουν κατάφωρα στη ζωή των Ρώσων υπηκόων, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό οποιουδήποτε ατόμου που παρεμβαίνει στις εκλογές, εμπλεκόμενο σε εγκληματικές κυβερνο-δραστηριότητες ή υπό τις οδηγίες μιας ξένης κυβέρνησης.

«Προτρέποντας τους ανθρώπους να καταγγείλουν μια παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ έναντι χρημάτων, οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρεμβαίνουν πιθανώς στη ζωή μας. Τι είναι αυτό εάν δεν είναι μια πραγματική υβριδική επίθεση;» ανέφερε η Ζαχάροβα είπε στο Twitter.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν επανειλημμένα τη Ρωσία ότι παρεμβαίνει στις πολιτικές τους διαδικασίες μέσω κυβερνοεπιθέσεων, ιδίως κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016.

Ρώσοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στις εκλογές των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ