Κόσμος

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων στη Βηρυτό

Μαρτυρίες Ελλήνων από τη Βηρυτό, περιγράφουν τη φρίκη που έζησαν όταν έγινε η φονική έκρηξη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. 

Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τον απόλυτο τρόμο στη Βηρυτό, όπου η κολοσσιαία έκρηξη σκότωσε δεκάδες άτομα. 

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία Ελληνίδας, η οποία ζει στη Βηρυτό και τραυματίστηκε κατά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε. Μάλιστα κινδυνεύει να χάσει την όρασή της από το ένας της μάτι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πώς ζήσαμε; Εγώ ούτε σκάλες έβλεπα να φύγω, ούτε τίποτα. Έτρεχαν τα αίματα από το μάτι μου, από τη μασχάλη μου, από τα χέρια μου - από τα τζάμια. Και ο κόσμος ήταν σαν τρελός κάτω. Πήγα σε 3-4 νοσοκομεία, δεν είχε μέρος να με πάρουν να δουν το μάτι μου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Ήμουν στον 3ο όροφο, 5-6 χλμ. μακριά από την έκρηξη στο λιμάνι. Ήμουν στο σπίτι και γκρεμίστηκαν όλα. Κατέβηκα τις σκάλες σαν τρελή. Με έσερναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Έκανα εγχείριση στις 4 το πρωί. Μου είπαν ότι κατά 80% θα χάσω το μάτι μου».

Δεύτερη Ελληνίδα, η οποία επίσης τραυματίστηκε, περιέγραψε τις σοκαριστικές στιγμές που έζησε.

«Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Έχω πάθει σοκ. Έζησα την τραγωδία μέσα σε δύο λεπτά. Ήμουν στη Βηρυτό. Το σπίτι μας είναι 3 χλμ. μακριά από το λιμάνι - το βλέπουμε από το σπίτι. Έγινε η πρώτη έκρηξη, η οποία δεν ήταν τίποτα μπροστά στη δεύτερη», είπε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» και συμπλήρωσε :

«Πήγα στο παράθυρο να δω τι έγινε. Δεν κατάλαβα τι ήταν αυτή η βοή, αυτός ο κρότος. Και μετά έρχεται η δεύτερη, που δεν την ακούω… την αισθάνομαι. Μου φωνάζει ο άνδρας μου ‘’μακριά από τα παράθυρα!’’. Γυρίζω και τότε με σπρώχνει ένας αέρας, ζεστός και με σκόνη και τζάμια και πέφτω μπρούμυτα στην είσοδο του σπιτιού μου. Έπεσα πάνω σε σπασμένα τζάμια, γι’ αυτό είμαι πληγωμένη. Είχα άγγελο όμως (σ.σ. που δεν τραυματίστηκε χειρότερα)».

«Η έκρηξη που ακούστηκε νομίζαμε ότι ήταν σεισμός. Την ώρα που ήμουν στο σπίτι μου, ακούγεται και δεύτερη έκρηξη, η οποία με εκτοξεύει μέτρα μακριά πάνω στα τζάμια του σπιτιού μου. Συντρίμμια παντού. Οι τζαμαρίες έσπασαν, τα πράγματα διαλύθηκαν και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω το μέγεθος της καταστροφής. Υπήρχε σκόνη παντού, τα έβλεπα όλα θολά, έτρεμα ολόκληρη και ήμουν τραυματισμένη», ανέφερε στο Star ακόμα μία Ελληνίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ