Κόσμος

Mια Γκρέτα επειγόντως για το BLM- Άλλο το σύνθημα Black Lives Matter άλλο το κίνημα BLM

Του Άγγελου Ρούσσου

 

Η Μαύρη Ζωή προφανώς και έχει σημασία. Δεν χρειάζεται να γονατίσουν οι διάσημοι μπασκεμπολίστες του NBA για να το επιβεβαιώσουμε... Το “Black Lives Matter” ως σύνθημα είναι απόλυτα σεβαστό, αν και παραμένει αδιευκρίνιστο πως από το “Can't Breathe” μεταπηδήσαμε με ταχύτητα φωτός στο γνωστό κι από παλαιότερα περιστατικά “Black Lives Matter”.

Το “Black Lives Matter”, λοιπόν, ως σύνθημα είναι άξιο υπεράσπισης, αλλά άξιο υπεράσπισης είναι να μπορείς να λες ευθέως ότι έχουν σημασία οι ζωές όλων των παιδιών του Θεού. Κι όχι να σε απολύουν ή ακόμη χειρότερα να σε σκοτώνουν για αυτό στο δρόμο, όπως αποκάλυψε πριν από 15 μέρες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με το περιστατικό όπου λευκή μητέρα εκτελέστηκε από τον όχλο του Black Lives Matter επειδή δήλωσε πως «όλες οι ζωές έχουν σημασία».

Αυτό που δεν μπορεί να γίνει σεβαστό είναι το «κίνημα BLM» που χρησιμοποιεί το σύνθημα ως “σημαία” του. Γιατί; Οι τρεις συνιδρυτές του (Patrisse Cullors, Alicia Garza και Opal Tometi) είναι όπως οι ίδιοι αυτο-περιγράφονται εκπαιδευμένοι μαρξιστές και πιστοί ανοιχτά στη μαρξιστική-λενινιστική ιδεολογία. Η ατζέντα τους περιλαμβάνει τη μετατροπή της κοινωνίας μας σε σοσιαλιστικό κράτος με όλη την εξουσία στα χέρια της κυβέρνησης. Η ατζέντα τους φτάνει μέχρι να στοχοποιήει την παραδοσιακή οικογένεια, ένα θεμέλιο της κοινωνίας και να την αντικαταστήσει με το «κράτος» και το «συλλογικό» όπου τα παιδιά μεγαλώνουν από «χωριά».

Το BLM δεν είναι ένα άμορφο «κίνημα». Είναι καλά οργανωμένο και χρηματοδοτείται από το BLM Global Network Foundation. Οι δωρεές του διοχετεύονται μέσω του ActBlue, μιας πλατφόρμας συγκέντρωσης χρημάτων για υποψήφιους και προοδευτικούς οργανισμούς του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο στη συνέχεια προωθεί τα εκατομμύρια που συλλέγει σε μια άλλη οργάνωση, το Thousand Currents. Στη συνέχεια, αυτός ο οργανισμός μεταβιβάζει τα χρήματα στο Ίδρυμα BLM και στη συνέχεια στις τοπικές ομάδες του BLM.

Τα οργανωμένα μέλη του BLM χρησιμοποιούν ειρηνικούς διαδηλωτές ως καμουφλάζ για τις προσπάθειές τους να προωθήσουν το χάος, τη δυσπιστία και την εχθρότητα, και να τροφοδοτήσουν την “φωτιά” του ταξικού πολέμου. Όπως δήλωσε ο Hawk Newsome, πρόεδρος του παραρτήματος BLM της Νέας Υόρκης, «Αν η χώρα δεν μας δώσει αυτό που θέλουμε, θα την καταστρέψουμε».

Επομένως ο κορονοϊός δεν είναι η μόνη απειλή για τον τρόπο ζωής μας. Το «κίνημα» του BLM είναι εξίσου επικίνδυνο. Μόνο που κι αυτό το κίνημα αρχίζει και φθίνει... Συνεπώς δεν αποκλείεται να δούμε μια νέα... Γκρέτα που θα βγει μπροστά και θα το κρατήσει ζωντανό για παραληρούν τα μίντια και να “τρίβουν τα χέρια τους” οι ινστρούκτορές του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ