Ζαΐχ Μπολσονάρου
Κόσμος

Μπολσονάρου: Το lockdown σκοτώνει - "Θερίζει" ο κορονοϊός στην Βραζιλία

«Χωρίς μισθούς και θέσεις εργασίας, οι άνθρωποι πεθαίνουν. Το lockdown σκοτώνει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Τις τελευταίες 24 ώρες, η Βραζιλία κατέγραψε 921 νέους θανάτους και 28.532 επιπλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα, έχοντας δεχτεί το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία παγκοσμίως, με 78.772 νεκρούς από την έναρξη της επιδημίας και περισσότερα από 2 εκατ. κρούσματα.

Τα τελευταία σχόλια του προέδρου - που στις απαρχές του ξεσπάσματος του κορονοϊού, μιλούσε για μια «γριπούλα» - έρχονται καθώς η οικονομία της Βραζιλίας προβλέπεται να συρρικνωθεί 6,4% φέτος, πληττόμενη από την πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπολσονάρου, που γνωστοποίησε στις 7 Ιουλίου ότι διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19, συναντήθηκε χθες με υποστηρικτές του στην περιοχή της επίσημης κατοικίας του, το Μέγαρο της Αλβοράντα, στη Μπραζίλια.

Ο αρχηγός του βραζιλιάνικου κράτους φορούσε μάσκα και κράτησε μερικά μέτρα απόστασης από τους υποστηρικτές του.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε ότι αισθάνεται καλά, παρά την ασθένειά του με κορονοϊό, και απέδωσε την καλή κατάσταση της υγείας του ξανά στη χρήση υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση του COVID-19, παρόλο που επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν το αντίθετο.

«Είμαι μια ζωντανή απόδειξη (ότι το φάρμακο έχει αποτέλεσμα)», είπε στους υποστηρικτές του.

Εκτός από την υδροξυχλωροκίνη, ο πρόεδρος ανέφερε ότι παίρνει επίσης ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ