Μητσοτάκης
Κόσμος

Σύνοδος Κορυφής: Ο ηγέτης που φόρεσε τη μάσκα καλύτερα από Μητσοτάκη

Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, πραγματοποιείται με πρωτοφανή μέτρα προστασίας για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού. Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίστηκαν φορώντας στα πρόσωπά τους μάσκα προστασίας. Μάλιστα, ο καθένας επέλεξε και διαφορετικό σχέδιο. Άλλοι όπως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, εμφανίστηκαν με μάσκα που είχε την ελληνική, την ιταλική και την πορτογαλική σημαία αντίστοιχα.

Άλλοι όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, επέλεξαν τις κλασικές λευκές μάσκες.

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν - που παντρεύτηκε την Τετάρτη - εμφανίστηκε με μία χειρουργική μάσκα, ενώ ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ φορούσε μάσκα με βαλβίδα (δεν συνίσταται από τους λοιμωξιολόγους).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέρ Μπετέλ, εμφανίστηκε με μία μάσκα που έγραφε τη λέξη «καλημέρα» στη γλώσσα του. Η ιστοσελίδα Politico Europe έκανε μία ψηφοφορία αναφορικά με το ποιος από τους ηγέτες φόρεσαν καλύτερα τη μάσκα τους.  Αν και η ψηφοφορία είναι ακόμα ανοιχτή ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου συγκέντρωσε δέκα στα δέκα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εννέα στα δέκα. 

Μέχρι και αυτή την ώρα στην πρώτη θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, με 34,27% και ακολουθεί ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου με 26,75%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 15,78%.

Στο poll του Politico Europe περιλαμβάνονται ο Σαρλ Μισέλ, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο Μπόικο Μπορίσοφ, η Άνγκελα Μέρκελ, η Μέτε Φρεντέρικσεν, η Σοφί Βιλμές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντόνιο Κόστα, ο Τζουζέπε Κόντε και ο Ξαβιέρ Μπετέλ.

Σαρλ Μισέλ 1/10

Σαρλ Μισέλ

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν 2/10

 

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Εμανουέλ Μακρόν 3/10

Εμανουέλ Μακρόν

Μέτε Φρεντέρικσεν 4/10

Μέτε Φρεντέρικσεν

 Αντόνιο Κόστα 5/10

 

 Αντόνιο Κόστα

Σόφι Βιλμές 5/10 

 

Σόφι Βιλμές

Μπόικο Μπορίσοφ 6/10

 

Μπόικο Μπορίσοφ

Άνγκελα Μέρκελ 6/10 

 

Άνγκελα Μέρκελ

Τζουζέπε Κόντε 7/10 

 

Τζουζέπε Κόντε

Κυριάκος Μητσοτάκης 9/10 

 

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξαβιέρ Μπετέλ 10/10 

Ξαβιέρ Μπετέλ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ