Κόσμος

Bιβλίο αποκαλύπτει: Ο στόχος του ΟΗΕ για όριο «2 βαθμών» της «υπερθέρμανσης του πλανήτη» δεν έχει επιστημονική βάση

Το απόσπασμα του νέου βιβλίου για την κλιματική αλλαγή είναι άκρως αποκαλυπτικό: “Το 2007, ο Τζόουνς έστειλε email: “Το όριο των 2 βαθμών Κελσίου συζητείται πολύ από την Ευρώπη. Ποτέ δεν ορίζεται όμως τι σημαίνει. Είναι 2 βαθμοί C για τον κόσμο ή για την Ευρώπη; Επίσης, πότε είναι η βάση από την οποία υπολογίζονται οι 2 βαθμοί C; Ξέρω ότι δεν γνωρίζετε την απάντηση, αλλά ούτε και εγώ! "

"Οι δύο βαθμοί δεν είναι ένα μαγικό όριο είναι σαφώς πολιτικός στόχος", λέει ο Hans Joachim Schellnhuber, διευθυντής του Ινστιτούτου Potsdam Research for Climate Impact Research (PIK).

Ο καθηγητής Roger Pielke Jr. Από την πλευρά του εξήγησε το 2017 ότι ο στόχος 2 βαθμών «είναι ένας αυθαίρετος αριθμός που ήταν πολιτικά βολικός. Έτσι έγινε ένα είδος επιστημονικής αλήθειας. Ωστόσο, έχει μικρή επιστημονική βάση, αλλά είναι μια σκληρή πολιτική πραγματικότητα».

Το ισχυριζόμενο και προαναφερθέν όριο «2 βαθμών» στην «υπερθέρμανση του πλανήτη» είναι ξανά στην επικαιρότητα. Αυτή τη φορά με ισχυρισμούς ότι «ο περιορισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε δύο βαθμούς Κελσίου δεν θα αποτρέψει καταστροφικές και θανατηφόρες κλιματικές επιπτώσεις, όπως κάποτε περίμεναν…»

Όμως, το νέο βιβλίο με τις καλύτερες πωλήσεις, “The Politically Incorrect Guide to Climate Change,” (Ο πολιτικά λανθασμένος οδηγός για την αλλαγή του κλίματος), αποκαλύπτει ότι το μυθικό όριο «2 βαθμών» του ΟΗΕ είναι λόγια του αέρα και δεν έχει επιστημονική βάση.

Το νέο βιβλίο έχει φτάσει στην πρώτη θέση σε πολλές ταξινομήσεις βιβλίων του Amazon, συμπεριλαμβανομένης της Φύσης και της Οικολογίας. Περιβάλλον, Περιβαλλοντική Επιστήμη, Κλιματολογία και άλλα!

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ